KRAJ: / Šahtar doživio katastrofu u Barceloni!

Šahtarova ideja o branjenju vlastitog gola pala je u vodu već u 2. minuti kada je gostujuću mrežu pogodio Iniesta.

6.4.2011.
20:35
VOYO logo

Barcelona. Camp Nou. Sudac: Craig Thomson (Škotska).

Strijelci: 1:0 - Iniesta (2), 2:0 - Alves (34), 3:0 - Pique (53), 3:1 - Rakickij (59), 4:1 - Keita (60), 5:1 - Xavi (86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Pique, Busquets, Adriano - Keita, Xavi, Mascherano - Messi, Villa, Iniesta.

ŠAHTAR: Pjatov - Srna, Iščenko, Rakickij, Raţ - Hübschman, Mhitarjan - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano. 86' - GOL!!! Alves je ponovno probio desni bok i sjajno pronašao Xavija u sredini kaznenog prostora za novi lagani pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - zadnja promjena kod Šahtara, konačno je ušao Eduardo koji je zamijenio Hübschmana.

82' - stativa Šahtara! Mogla je momčad iz Donjecka uljepšati poraz na Camp Nou, ali je Luiz Adriano pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Pep Guardiola je također odlučio osvježiti svoju momčad. Adriano je svoje mjesto na lijevoj bočnoj poziciji u obrani prepustio Maxwellu.

75' - Mircea Lucescu ubacio novog aduta, igru je napustio Willian, a na travnjak je ušao Alex Teixeira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - dvije izmjene, po jedna u svakoj momčadi.Kod gostiju je umjesto Jadson ušao Fernandinho, dok je Davida Villu na desnoj strani napada zamijenio Pedro.

60' - GOL!!! Radost Ukrajinaca nije trajala niti minutu, Messi je napravio totalni nered u obrani Šahtara i poslužio Keitu, koji je pored Srne i Pjatova postigao četvrti gol za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - GOL!!! Šahtar je smanjio prednost domaćina, ubacio je Srna iz slobodnog udarca, a Rakickij je koljenom matirao Valdesa.

53' - GOL!!! Korner je izveo Xavi, a u srcu šesnaesterca nitko (!) od Šahtarovih braniča nije pokrio Piquea koji je 'rolicu' po zemlji plasirao u mrežu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - prvi žuti karton na utakmici zaradio je Rakickij zbog starta na Alvesu.

49' - prva prijetnja u drugom poluvremenu, Messi je potegnuo s vrha šesnaesterca, ali točno po sredini vrata. Lak posao za Pjatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - krenuo je nastavak utakmice, nema promjena u sastavima. Eduardo se zaigravao u poluvremenu, ali će još sačekati s ulaskom u igru.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Barcelona je svoju dominaciju okrunila s dva gola, ali oba su pala nakon pogrešaka ukrajinske obrane. Zanimljiv detalj zbio se nakon sučevog zvižduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na centru igrališta Darijo Srna i Lionel Messi razmijenili su dresove iako je to običaj raditi tek na kraju susreta. Tko zna, možda se tim činom Argentinac simbolično htio ispričati kapetanu hrvatske reprezentacije za neprimjerenu gestu s utakmice europskog Superkupa 2009. godine kada mu bez razloga se unio u lice.

34' - GOL!!! Još jedna aljkavost u obrani Šahtara omogućila je Barçi povećanje vodstva. Iniesta je ubacio dugačku loptu pred sam peterac Šahtara, Pjatov je oklijevao, a ispred njega je uletio Dani Alves i lakoćom pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - nova velika prilika za Barcelonu, Alves je probio desnu stranu i ubacio u peterca gdje su čak trojica domaćih igrača zakasnila na loptu. 24' - prekrasna akcija gostiju na Stamford Bridgeu. Ryan Giggs je probio desnu stranu, u sredini šesnaesterca pronašao Waynea Rooneyja, koji je od stative doveo Manchester United u vodstvo. 19' - kiks braniča gostiju Iščenka, koji je pokonio loptu Messiju, no Argentinčev lob bio je preslab da bi matirao Pjatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - slobodan udarac Messija s 20-tak metara, lopta je otišla malo iznad grede.

14' - dar-mar u šesnaestercu gostiju napravio je Messi, no Srna je blokirao njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

12' - zicer za Šahtar! Obrani domaćina pobjegao je Luiz Adriano, ali je pod pritiskom dvojice braniča pucao pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - konačno prva prava akcija ukrajinske momčadi preko Williana, no obrana Barçe je očistila opasnost.

5' - kod svakog dodira lopte u zoni obrane vidi se respekt kod Šahtarovih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - GOL!!! Nakon konfuzne reakcije Šahtarove obrane, lopta je došla do Inieste koji se gotovo prošetao do Pjatova i lakoćom zabio u njegov bliži kut. Neočekivani šok za ukrajinsku momčad.

NAJAVA Real Madrid i Schalke su pobjedama nad Tottenhamom (4:0), odnosno Interom (5:2) napravili veliki korak prema polufinalu Lige prvaka, a večeras se za taj cilj bore Barcelona i Šahtar te Chelsea i Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većini Hrvata zanimljiviji će biti dvoboj na Camp Nou gdje će Eduardo da Silva i Darijo Srna sa suigračima pokušati ostvariti 'nemoguću misiju' i protiv ponajbolje momčadi svijeta izboriti kvalitetan rezultat uoči uzvrata u Donjecku:

"Prije svega nastojat ćemo sačuvati mrežu. Pazite, na Camp Nou Arsenal nije puknuo po golu, Inter i Real su se branili, pa što bismo drugo mi? Nije to sramota reći. Ali iz protuudara ćemo tražiti priliku", izjavio je Dudu za Sportske novosti i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barça ima problema kad igra protiv rivala s istoka. Ne samo zbog te utakmice, sjetite se Superkupa u Monte Carlu 2009. sa Šahtarom, bilo je 0:0, dobili su tek u produžecima. Isto tako i Rubin ju je svladao. Očekujem da će se potvrditi kako se muče s istočnjacima", konstatirao je Eduardo, a Darijo Srna dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Barcelona ima slabosti, kao i svaka momčad. Na nama je da ih pokušamo iskoristiti što bolje možemo. Čeka nas vrlo teška utakmica, ali borit ćemo se do kraja. Do posljednje sekunde", tvrdi kapetan ukrajinskog prvaka.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104040671006 arti-201104050462006 arti-201104060254006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo