KRAJ: / Pobjeda Hrvatske koja ne znači gotovo ništa!

Vatreni su živjeli svoj san veliki dio ove utakmice. Nakon brojnih prilika pogodili su Eduardo i Mandžukić, a Gruzija je imala Grčku u šaci sve do 79. minute.

11.10.2011.
19:42
VOYO logo

Rijeka. Stadion: Kantrida. Gledatelja: 9.000. Sudac:Antony Gautier (FRA)

Strijelac: Eduardo (65'), Mandžukić (71')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa, Ćorluka (Vida 31'), Lovren, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Rakitić, Kranjčar (Perišić 57'), Eduardo, Mandžukić

Latvija (4-5-1): Vanins, Klava, Mihadjuks, Ivanovs, Laizans, Cauna, Višnakovs, Rugins, Gorkšs, Pereplotkins, Rudnevs Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pokušaj Modrića.Jelavić je sjajno poslužio Modrića na rubu šesnaesterca, Luka je opalio bez razmišljanja, ali ravno u latvijskog vratara.

85' - Grčka povela u Tbilisiju. Nada bi Gruzija mogla iznenaditi Grke otklonio je Charisteas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Dvije prilike za Hrvatsku. Prvo je još jedan dobar ubačaj Strinića došao do Eduarda, ali je ovaj bio prenizak u skoku. Potom je Modrić pronašao Srnu koji sa 10-tak metara puca u blok gostiju.

83' - Treća promjena u Bilićevoj momčadi. Iz igre je izašao strijelac Mandžukić, zamijenio ga je Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Izjednačenje Grka. Na žalost Grci su u Tbilisiju došli do izjednačenja, pogodio je Fotakis.

71' - Mannnnndžukiiiiić. Hrvatska vodi 2:0. Ubacio je Srna iz skraćenog kornera s desne strane, najviši u skoku je bio Mandžukić i zakucao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOOL! - Sjajno je u kazneni prostor s 40-tak metara udaljenosti ubacio Strinić, lopta je preletjela cijelu obranu Latvije i došla do Eduarda koji glavom konačno matira Vaninsa.

63' - Perišić poviše gola. Krenula je jedna brza akcija Vatrenih preko Modrića, ovaj gura za Eduarda koji se spetljao, ali srećom lopta dolazi do Perišića koji ostaje sam ali puca poviše gola gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Dva promašaja Eduarda. Prvo je Modrić odličnom loptom pronašao Dudua, a potom je isto napravio i Perišić, no Eduardu je oba puta lopta malo prešla preko noge i završila u gol autu.

59' - Pletikosa spasio Vatrene. Sijevnula je kontra, sam iza naše obrane ostao je Rudnevs, ali je njegov udarac sjajnom obranom skinuo Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Nova ozljeda, izlazi Kranjčar.Nikino koljeno nije izdržalo, u igru će ući Perišić.

54' - Još jedan pokušaj Kranjčara. Jedna dubinska lopta kroz sredinu stigla je do Kranjčara koji sa 16 metara iz okreta puca iz prve, ali pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Prodor Šimunića.Joe je nakon dobre kombinacije sa Strinićem projurio po lijevoj strani i ubacio u peterac gdje Mandžukić ne uspijeva ugurati loptu u mrežu.

50' - Pokušaj Modrića iz daljine.Luka je ostao sam na 30-tak metara i odlučio se na udarac, no lopta se jedva dokotrljala do latvijskog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Pokušaj Strinića. Prošao je igrač Dnipra po lijevoj strani i pokušao iznenaditi gostujućeg vratara koji je uspio iščupati loptu ispod same grede i izbaciti loptu u korner. Potom je Rakitić pronašao Mandžukića koji tuče glavom, ali s crte izbiju Latvijci.

46' - Počeo je nastavak susreta na Kantridi. Gruzija radi za nas i vodi protiv Grka s 1:0, Vatreni moraju zabiti što prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj poluvremena

42' - Velika prilika Kranjčara. Nakon kombinacije naših nogometaša, Kranjčar je ostao sam na 15-tak metara od latvijskog gola, opalio je Niko, no još jednom sjajno brani gostujući čuvar mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Prijetnja Latvije. Brzi kontra napad izveli su gosti. Lopta je na 20-tak metara došla do Rundevsa koji puca iz prve, ali pored gola Pletikose.

38' - Novi žuti za Latvijce. Jedan od rijetki izleta Latvijaca na hrvatskoj polovici pretvorio se u kontru Vatrenih, a on je okončan prekršajem Rudnevsa na Mandžukiću za što je Latvijac požutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Žuti karton za Klavu. Grub start na sredi terena napravio je Klava na Kranjčaru i zaslužio žuti karton.

31' - Promjena u sastavu Hrvatske.Ćorluka ne može nastaviti, bol u stopalu je očito prejaka. Mijenja ga Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Eduardo je pokušao iz daljine. Dobio je Dudu na 25 metara jednu loptu, napravio par koraka, naciljao protivničku mrežu, ali lopta odlazi malo pored gola.

27' - Zamalo autogol Latvijaca. Ubacio je Srna iz prekida, u buketu igrača najviše je skočio jedan gostujući igrač i za malo svladao Vaninsa koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Prodor Strinića. Hrvatska se muči, tek je Strinić uspio proći po lijevom boku, ubacio u peterac, ali gostujuća obrana otklonila je opasnost.

19' - Gruzija vodi protiv Grčke. Sjajna vijest stigla je iz Tbilisija, Gruzija je povela protiv Grče pogotkom Targamadzea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Latvije došla do daha. Nakon uraganskog starta kojeg naši igrači nisu uspjeli iskoristiti, Latvija je zbila redove.

12' - Pokušaj Modrića. Pokušao je Luka sa 20-tak metara iznenaditi latvijskog vratara, ali lopta je otišla iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Nova prilika za Vatrene. Opet je Srna s desnog boka ubacio u kazneni prostor Latvijca, Mandžukić je glavom prebacio za Kranjčara na lijevoj strani koji iz prve tuče ravno u vratara Vaninsa.

5' - Prilika Mandžukića.Srna je projurio s desne strane, ubacio u peterac gdje loptu hvata Mandžukić, ali njegov udarac završava u vanjskom dijelu mreže.

2' - Prilika za Hrvatsku. Ubačena lopta u kaznenom prostoru Latvije stigla je do Eduarda koje je opalio iz okreta, a gostujući vratar uspio je odbiti u korner.

1' - Greška Strinića. Već na samom početku Strinić je pokazao znakove dekoncentracije. Pokušao je vratiti jednu loptu do Pletikose no lopta je otišla u korner, ali je naša obrana očistila opasnost.

1' - Počeo je susret na Kantridi. Hrvatskoj treba uvjerljiva pobjeda protiv Latvije koja je u posljednja tri susreta osvojila čak sedam bodova.

Za razliku od utakmice s Grčkom, Slaven Bilić je odlučio zaigrati s dva igrača u samoj špici napada (Eduardo i Mandžukić). U sastavu nema Nikice Jelavića koji je u Ateni zadobio ozljedu gležnja, a na klupu je preselio i Ognjen Vukojević. U momčad Vatrenih se vratio kapetan Darijo Srna, a od prve minute na Kantridi će zaigrati i Ivan Rakitić.

Prva opcija s kojom Hrvatsku ne bi zanimao rasplet u ostalim skupinama jest bilo kakva pobjeda protiv Latvije, i poraz Grka u Tbilisiju. U tom slučaju Vatreni se s bodom prednosti ponovo vraćaju na čelo skupine i osiguravaju direktan plasman na EURO.

Taj rasplet naizgled i nije toliko nerealan s obzirom da Grcima nedostaje čak 10 prvotimaca. Momčad Fernanda Santosa zasigurno neće srljati, već će igrati onako kako najbolje zna, čuvati rezultat i čekati svoju priliku, na isti onaj način kako su došli do pobjede u Ateni protiv Hrvatske.

Naša prednost je što Grcima nije svejedno, očekuje ih teška utakmica protiv Gruzijaca koji igraju potpuno rasterećeno. U prvom dvoboju u Ateni bilo je 1:1, no može li momčad Temurija Ketsbaije napraviti pravi podvig protiv 'majstora nule'? Nadamo se da može!

U slučaju da Grčka osvoji bodu u Tbilisiju zaključit će skupinu na prvom mjestu, a onda nam predstoji čekati rasplet ostalih kvalifikacijskih skupina gdje opet imamo šanse postati najbolja druga reprezentacija u kvalifikacijskom ciklusu. No, za to nam je potrebno puno sreće.

Prvo nam je potrebna pobjeda Nizozemske na gostovanju u Švedskoj, te minimalna pobjeda Portugala u Danskoj, s tim da naši nogometaši pobijede Latviju s tri gola razlike i postignu minimalno četiri pogotka.

Ambiciozni Nizozemci žele kvalifikacije završiti s maksimalnim učinkom. Ostvarili bi to pobjedom u Švedskoj koja igra bez najboljeg igrača, Zlatana Ibrahimovića. Ipak, teško je povjerovati kako će Danska i Portugal jurnuti po pobjedu s obzirom da remi obje ekipe 'lansira' direktno na EURO.

Ipak, rani pogodak Portugala uvelike bi nam pomogao. Kao što rekosmo, minimalno slavlje Portugalaca, uz pobjedu Nizozemaca i naša visoka pobjeda omogućava nam odlazak u Ukrajinu i Poljsku bez dodatnih kvalifikacija.

No, pobijede li Danci i to također minimalno, također i Nizozemci, Vatrenima u tom slučaju treba pobjeda od šest golova što u ovom trenutku djeluje neostvarivo.

Još dvije kombinacije nam otvaraju 'vrata raja'. Uzme li Švedska bod Nizozemcima, Danska minimalno pobijedi Portugal, Latviju trebamo pobijediti s pet razlike. Ono što bi nam najviše odgovaralo jest da Oranje uzmu tri boda u Švedskoj, Portugal ili Danska u međusobnom dvoboju dožive potpuni debakl, igra nam bilo kakva pobjeda na Kantridi. Koliko je to realno?

Ipak, prije svega treba pobijediti Latviju, a kada je o utakmici na Kantridi riječ, riječki travnjak je baš taj na kojem su Vatreni uvijek prolazili dobro. U svojoj povijesti, Hrvatska je odigrala deset utakmica u Rijeci i pobijedila čak devet puta uz samo jedan remi. U eri Slavena Bilića, padale su Norveška, Slovačka, Moldavija i Katar.

Vezani članci:

arti-201110100103006 arti-201110101050006 arti-201110100788006 arti-201110100957006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo