KRAJ: / Mourinhov 'anđeo' izvukao Real na Maksimiru!

Kelava je branio nemoguće, Real je promašio puno velikih prilika, ali i Dinamo je imao svoje šanse i na kraju napadao za izjednačenje.

14.9.2011.
20:16
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 35.000. Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelac: 0:1 - Di Maria (53.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava, Tomečak, Tonel, Vida, Ibanez, Leko, Badelj, Calello, Kovačić ( od 62.' Pokrivač), Sammir, Rukavina (od 75.' Rukavina)

Real: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Coentrao, Di Maria (od 78.' Higuain), Özil (od 78.' Diarra), Cristiano Ronaldo, Benzema (od 82.' Arbeola) Kraj utakmice. Dinamo je mininalno izgubio u prvom kolu Lige prvaka od madridskog Reala sa 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 53. minuti kada je Di Maria neobranjivo pogodio za vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' +2 - U samoj završnici žuti karton i za Pepea. Igrači Reala ne prezaju od prekršaja u samoj završnici susreta. Zbog jednog takvog požutio je Pepe.

90' - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Tonel pucao pored vratiju. Nakon Sammirovog ubacivanja iz kuta Tonel je glavom pucao pored vratiju.

87' - Ušao Šitum. U igru je ušao umjesto Calella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Real zatvara utakmicu. Umjesto Benzeme u igri je Arbeola.

78' - Özil i Di Maria zamijenjeni. U posljednjih 10-ak minuta na terenu su Higuain i Diarra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Izašao Rukavina. Umjesto njega u igri je Beqiraj.

74' - Benzema mogao riješiti pitanje pobjednika. Samo minutu nakon što su ostali s igračem manje, Real je mogao riješiti pitanje pobjednika. Ronaldo je podvalio loptu za Benzeme, ali je udarac Francuza obranio Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Marcelo pocrvenio. Brazilac je samo tri minute nakon što je dobio žuti karton pokušao izboriti jedanesterac, ali sudac nije nasjeo na njegov trik i pokazao mu je drugi žuti karton, odnosno put u svlačionicu.

71' - Blokiran udarac Pokrivača. Nakon ubacivanja s desne strane Rukavina nije uspio nadskočiti obrambene igrače Reala, ali je lopta došla do Pokrivača na 13-14 metara lijevo iskosa. On se odlučio na udarac, ali je to bilo blokirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - I Marcelo ušao u sučevu knjižicu. Zbog oštrog prekršaja na Tomečaku požutio je Marcelo.

66' - Žuti karton za Pokrivača. Nedugo nakon što je ušao u igru, zbog oštrog prekrašaja požutio je Pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Jurčić izvadio Kovačića. Umjesto njega u igri je posljednjih pola sata Nikola Pokrivač.

60' - Kelava nokautirao Sergia Ramosa. Sergio Ramos i Ivan Kelava zajedno su krenuli na jednu loptu, a deblji kraj izvukao je branič Reala, kojem su liječnici morali ukazati pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Ronaldo imao veliku priliku za 2:0. Samo minutu nakon primljenog gola Dinamo je mogao primiti i drugi, ali je udarac Cristiana Ronalda obranio Kelava.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1o7vF36tfvXtFdPZ
szólj hozzá: Din 0-1 Rea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - GOOOOOOLLLL za Real. Nogometaši Reala napravili su klasično prebrojavanje s lijeve na desnu stranu, na kojoj je sam ostao Di Maria, a on je lijepo naciljao suprotni kut gola Kelave i pogodio za vodstvo Reala.

48' - Tomečak okušao udarac. Sa 25 metara iskosa s desne strane pucao je Tomečak, ali otišlo je to daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugih 45 minuta. S loptom su sa centra krenuli nogometaši Reala.

Kraj prvog dijela. Dinamo je odigrao vrlo hrabrih 45 minuta protiv Kraljevskog kluba i zasad nema pogodaka. Veliku priliku propustio je Rukavina u 33. minuti, ali isto tako Kelava je spasio modre u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Sammir nabacio previsoko za sve u kaznenom prostoru. Dinamo je završnici dobio priliku iz slobodnog udarca sa lijeve strane, ali je ubacivanje Sammira bilo previsoko za sve u kaznenom prostoru Reala i lopta je završila točno u rukama Casillasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Özil promašio cijelu loptu. Xabi Alonso je s lijeve strane ubacio u kazneni prostor. Na 12 metara od gola lopta je došla do Özila, ali je on promašio cijelu loptu i propala je velika prilika za Real.

39' - Žuti karton za Jerka Leku. Zbog oštrog starta na Fabiju Coentrau na rubu šesnaesterca mjesto u sučevoj knjižici našao je Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xl3f5w?hideInfos=1

33' - Rukavina imao veliku priliku dovesti Dinamo u vodstvo. Ante Rukavina sam je izašao pred Ikera Casillasa. Pokušao je prebaciti vratara Reala, ali je Casillas to na vrijeme osjetio i uspio je lagano to obraniti. Propala je velika prilika da modri povedu protiv španjolskog giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Kelava spasio Dinama. Dvije velike prilike imao je Real. Nakon ubacivanja s desne strane Di Maria je pucao neometan sa 7-8 metara, ali išlo je to ravno u Kelavu. Lopta se odbila točno na nogu Özila, ali i njegov udarac uspio je obraniti vratar Dinama.

28' - Loš udarac Di Marije glavom. Coentrao je nabacio sa lijeve strane i pogodio točno u glavu Di Mariu, ali je to otišlo daleko od vratiju. 22' - Odličan ubačaj Lucha u kazneni prostor. Lijepu loptu uputio je Lucho Ibanez u kazneni prostor, ali Rukavina nije uspio doći do lopte između obrambenih igrača Reala. Lopta se odbila do Jerka Leke, ali njegovo ubacivanje s desne strane nije nikoga pronašlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Ronaldo pokušao uloviti Kelavu na krivoj nozi. Okrenuo je Cristiano RonaldoVidu na lijevoj strani napada Reala i pokušao lukavim udarcem prevariti Kelavu, ali otišlo je to daleko od gola Kelave.

15' - Ronaldo odlično proigrao Benzemu. Još jedna duga lopta pronašla je Cristiana Ronalda. On ju je primirio na lijevoj strani i poslao povratnu loptu za Benzemu, ali njegov udarac nije bio precizan i otišlo je to iznad vratiju.

12' - Benzema pogodio gredu. Odličnu dugu loptu iz svoje obrane dobio je Benzema. Francuz se odlučio na udarac iz prve i bilo je to vrlo dobro jer je to čak diralo gredu.

11' - Coentrao pucao sa ruba šesnaesterca. Na desnoj strani loptu je primio Coentrao i krenuo prema kaznenom prostoru Dinama. Njegov čuvar Calello je okliznuo što je Portugalac iskoristio za udarac, ali otišlo je to iznad vratiju Kelave.

6' - Sammir u slalomu kroz obranu Reala. Primio je Sammir jednu loptu na centru i sjurio se prema golu Reala. Nanizao je četvoricu igrača Kraljevskog kluba i uspio ući u kazneni prostor, međutim u posljednji tren je loptu ispred njega izbio Sergio Ramos.

3' - Prva prijetnja Ronalda. Odlično je Xabi Alonso sa svoje polovice proigrao Cristiana Ronalda na 16 metara od gola Dinama. Portugalac se odlučio na udarac iz prve, ali otišlo je to pokraj vratiju.

2' - Prvi udarac iz kuta imao je Dinamo. Sammir je nabacio iz kuta, a do lopte je u kaznenom prostoru Reala došao Badelj, ali je njegov pokušaj sa desetak metara iz poluvoleja završio iznad vratiju.

1' - Počeo je spektakl na Maksimiru. Prvi su sa centra krenuli nogometaši Dinama.

Igrači su izašli na teren četiri minute prije početka susreta predvođeni norveškim sucem Sveinom Oddvarom Moenom. Tribine su ispunjene do posljednjeg mjesta.

Dinamo je nakon 12 godina ponovno u Ligi prvaka. U prvom kolu na Maksimiru gostuje Real Madrid. I dok Kruno Jurčić ima velikih problema s obranom, Jose Mourinho će na teren postati svoju najbolju momčad.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Skupina A Manchester City - Napoli 1:1 (Kolarov 75.' / Cavani 69.') Villarreal - Bayern 0:2 (Kroos 7.', Rafinha 76.'))

Skupina B Lille - CSKA Moskva 2:2 (Sow 45.', Pedretti 57.' / Doumbia 72.', 90.') Inter - Trabzonspor 0:1 (Celustka 76')

Skupina C Basel - Otelul 1:1 (Frei 39.' / Pena 58.') Benfica - Manchester United 1:1 (Cardozo 24.' / Giggs 42.)

Skupina D Ajax - Lyon 0:0 Dinamo - Real Madrid 0:1 (Di Maria 53.')

Spektakularniji, ali i teži ispit igrači Dinama gotovo da i nisu mogli sanjati na povratku u najelitnije europsko nogometno natjecanje. Na Maksimir večeras istrčava momčad koja prema Transfermarktu vrijedi 531 milijun eura, po čemu su druga najskuplja momčad na svijetu, odmah iza Barcelone.

Vrijednost modre svlačionice gotovo je deset puta manja. Naime, igrači Krune Jurčića procijenjeni su na 56 milijuna eura, a na travnjak će još istrčati znatno oslabljeni jer zbog kartona ne mogu igrati Vrsaljko i Šimunić, dok Bišćan i Alispahić ne konkuriraju za sastav zbog ozljeda.

Jurčić će zbog toga mijenjati najavljenu formaciju 4-2-3-1 u 4-4-1-1. Prema posljednjem treningu na Maksimiru Dinamo će istrčati sa Kelavom na golu, dok bi ispred njega trebali zaigrati Tomečak, Tonel, Vida i Ibanez. Za prevlast na sredini terena s Realovim zvijezdama borbu će voditi Leko, Badelj, Calello i Kovačić, dok će najveća prijetnja golu Casillasa biti Sammir i Rukavina.

"Bitno je da odigramo onako kako nama odgovara, dečki moraju dati sve od sebe i probiti svoje limite jer jedino u ovakvim utakmicama se to može", rekao je Jurčić u najavi utakmice.

Real će na Maksimiru istrčati u svojoj provjerenoj 4-2-3-1 formaciji, a jedino je upitno hoće li Mourinho Carvalha zamijeniti Albiolom, te CoentraaKhedirom.

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 35.000. Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelac: 0:1 - Di Maria (53.')

Dinamo: Kelava, Tomečak, Tonel, Vida, Ibanez, Leko, Badelj, Calello, Kovačić ( od 62.' Pokrivač), Sammir, Rukavina (od 75.' Rukavina)

Real: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Coentrao, Di Maria (od 78.' Higuain), Özil (od 78.' Diarra), Cristiano Ronaldo, Benzema (od 82.' Arbeola) specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201109140553006 arti-201109140676006 arti-201109140712006 arti-201109140375006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo