KRAJ: / Katastrofa Dinama u Amsterdamu!

Dinamo i nakon 4. kola u Ligi prvaka još uvijek u rubrici bodovi i zabijeni golovi ima nulu. Na Amsterdam Areni Modri su od Ajaxa doživjeli uvjerljivi poraz od 4:0.

2.11.2011.
16:41
VOYO logo

Amsterdam. Stadion: Arena. Sudac: Martin Atkinson (Eng)

Strijelci: 1:0 - Van der Wiel (20), 2:0 - Sulejmani (25), 3:0 - De Jong (65), 4:0 - Lodeiro (90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Enoh, Eriksen (od 80. Lodeiro), De Jong, Janssen, Sulejmani (od 71. Lukoki), Boerrigter (od 76. Ebecilio)

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez, Callelo (od 46. Tomečak), Leko, Kovačić, Sammir (od 71. Šitum) , Badelj, Rukavina (od 56. Beqiraj) 90' - GOL za Ajax. U samoj završnici utakmici među strijelce se upisao i Lodeiro. Dinamo je tako iz Amsterdama ispraćen s uvjerljivim 4:0 porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Lukoki zaprijetio Kelavi. Mladi Ajaxox igrač okušao je udarac sa 20 metara. Išlo je to u sam kut Kelavina gola, ali odlično je obranio vratar Modrih.

85' - Ibanez požutio. Argentinac je napravio nepotreban prekršaj na 40 metara od gola Dinama i ušao u sučevu knjižicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Dobar udarac Šituma. Mlada Dinamova nada pucala je sa 20 metara, ali otišlo je to pored vratiju.

80' - Posljednja zamjena na utakmicu. Umjesto Eriksena u posljednjih desetak minuta priliku je dobio Lodeiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Nova izmjena igrača kod Ajaxa. Iz igre je izašao Boerrigter, a umjesto njega priliku je dobio Ebecilio.

71' - Zamjena kod Dinama i Ajaxa. Jurčić je iz igre izvadio Sammira, a uveo Šituma. Kod Ajaxa iz igre je izašao Sulejmani, a ušao je Lukoki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOL za Ajax. Lijepu akciju odigrali su nogometaši Ajaxa i u tri poteza izigrali obrani Modrih. Nakon ubacivanja s desne strane, zabio je De Jong.

63' - Požutio Domagoj Vida. Branič Dinama sprječavao je kontru Ajaxa na njihovoj polovici i grubo prizemljio domaćeg igrača te je ušao u sučevu knjižicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Rukavina završio svoj nastup u Amsterdamu. U igri je umjesto njega Fatos Beqiraj.

55' - De Jong sam pred Kelavom. Odličnu dugu loptu iz obrane dobio je De Jong, ali nije najbolje reagirao i Kelava je uspio otkloniti opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Šimunić otklonio veliku opasnost. Boerrigter je uz par dobrih dodavanja sa suigračima izigrao obranu Dinamu, ali je izašao previše lijevo pred Kelavu. Pokušao je nabaciti u sredinu, ali je na mjestu bio Josip Šimunić i odbio je loptu iz šesnaesterca Modrih.

47' - Dobar udarac Ibaneza. Argentinac je pucao sa 25 metara, ali uz poteškoće uspio je to obraniti vratar Kopljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Izmjena kod Dinama na početku drugog dijela. Umjesto Calella u igri je Tomečak.

Kraj prvog dijela. Ajax nakon prvih 45 minuta ima vodstvo od 2:0, a Dinamo još može biti i zadovoljan ovim rezultatom, jer su se nakon drugog pogotka Nizozemaca potpuno raspali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Alderweireld zaprijetio glavom. Nakon ubacivanja s lijeve strane pucao je glavom igrač Ajaxa, ali otišlo je to tik uz desnu vratnicu.

38' - Obrana Modrih bez predaha. Loptu s očima uputio je De Jong i točno pogodio Sulejmanija u glavu, ali njegov udarac otišao je pokraj vratnice gola Kelave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Vida zamalo zabio autogol. Dinamo proživljava teške trenutke u Amsterdam Areni. Vida je pokušao glavom vratiti jednu loptu Kelavi, međutim Dinamov vratar je to teškom mukom skinuo ispod grede.

27' - Nova prilika za Sulejmanija. Samo dvije minute nakon drugog primljenog gola Dinamo je mogao primiti još jedan. Sulejmani je dobro pucao, ali ovog puta uspio je njegov udarac obraniti Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - GOL za Ajax. Sulejmani je pobjegao obrani Dinama i izbio sam pred Kelavu, te ispod njega pogodio za vodstvo Ajaxa od 2:0.

- 20' - GOL za Ajax. Nakon ubacivanja s desne strane, Van der Wiel je sam izbio pred Kelavu i snažnim udarcem ga probio. Golu je prethodilo nekoliko vezanih grešaka obrane Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Dva kornera u nizu za Dinamo. Sammir je dva puta nabacivao s lijeve strane, ali obrana Ajaxa otklonila je opasnost u obje situacije.

14' - Enoh u sučevoj knjižici. Zadnji vezni Ajaxa srušio je Sammira i zbog toga dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12'- Boerrigter pobjegao Vrsaljku. Napadač Ajaxa dobio je loptu iza leđa Vrsaljka, ali ga je dobro zatvorio Šimunić. Nizozemci su čak tražili jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom Josipa, ali sudac nije ništa sudio.

7' - Prvi žuti karton na susretu. Zbog grubog prekršaja na Milanu Badelju u sučevu knjižicu upisan je Vurnon Anita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Rukavinu u zaleđu. Badelj se lijepo oslobodio protivnika i poslao loptu u prostor za Antu Rukavinu, međutim napadač Modrih bio je u zaleđu.

2' - Eriksen opasno pucao. Calello je loše ispucao loptu, a ona je došla do Eriksena na rubu 16 metara. Pucao je igrač Ajaxa, ali prohujalo je to pokraj vratnice Kelavina gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica na Areni Amsterdam. Prvi su sa centra krenuli nogometaši Ajaxa.

Dinamo u tri kola Lige prvaka još uvijek nije uspio zabilježiti niti jedan bod, a što je još gore, nisu zabili niti pogodak. Priliku da to poprave imaju protiv Ajaxa na Amsterdam Areni u 4. kolu najelitnijeg europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri imaju dobra iskustva iz Nizozemske. Naime, od posljednja tri gostovanja u Amsterdamu, Dinamo je slavio na čak dva. Junaci velikih pobjeda bili su Josip Šimić i Mario Mandžukić.

Skupina A: Bayern - Napoli 3:2 (Gomez 17, 23, 42 / Fernandez 45, 79) Villarreal - Manchester City 0:3 (Toure 30, 71, Balotelli 45)

Skupina B: Inter - Lille 2:1 (Samuel 19, Milito 64 / De Melo 84) Trabzonspor - CSKA 0:0

Skupina C: Manchester United - Otelul 2:0 (Valencia 8, Rooney 87) Benfica - Basel 1:1 (Rodrigo 4 / Huggel 64)

Skupina D: Lyon - Real Madrid 0:2 (Cristiano Ronaldo 24, 69) Ajax - Dinamo 4:0 (Van der Wiel 20, Sulejmani 25, De Jong 65, Lodeiro 90)

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Jutro provedeno u društvu klupskih suradnika uz ispijanje kavu u predvorju hotela, način je to na koji se Zdravko Mamić priprema za veliki sraz Dinama i Ajaxa na amsterdamskoj Areni.

"Ova utakmica bitno će odrediti Dinamov ovosezonski put. Samo pobjeda vodi nas u proljeće u Europi, ali ako i ne završi tako, ako ne uspijemo pobijediti, neće to biti smak svijeta. Ajax je favorit u ovoj utakmici, međutim nismo ni mi bez šanse", napomenuo je izvršni predsjednik Modrih.

Dinamo je u posljednjih dvanaest godina triput dolazio u Amsterdam, svaki put kao autsajder i dvaput je šokirao Arenu. Prvi put junak je bio Josip Šimić, drugi Mario Mandžukić.

"Uspije li netko napraviti ono što su uspjeli Šimić i Mandžukić, i njega će jednako dugo slaviti i pamtiti. No nama ne treba ekstra partija pojedinca, primjerice Sammira ili Badelja, treba nam utakmica u kojoj će svih 11 igrača, odnosno svih 14, biti u dobrom izdanju", naglasio je maksimirski šef. Kako je sam rekao, Mamić je imao potrebu hrvatskoj javnosti objasniti zašto je kapetan njegove momčadi, Milan Badelj, prekrižen sa Bilićevog popisa za akciju Turska.

"Želim komentirati činjenicu da Badelj nije dobio poziv za reprezentaciju. To je napravljeno u dogovoru kluba i stručnog stožera reprezentacije. Badelj je imao problema s ozljedom i želimo da je zaliječi na pravi način. Nema tu ničega spornoga, Badelj je reprezentativac", zaključio je Maminjo.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija specijal-201102150360004-Liga prvaka

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo