KRAJ: / Kakva katastrofa! Dinamo dobio sedam komada!

Dinamo je na Maksimiru doživio pravu katastrofu, Lyon je pobijedio s čak 7:1. Na žalost, ovim je rezultatom Dinamo i službeno postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka.

7.12.2011.
11:13
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000. Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Strijelci: Kovačić (40')/ Gomis (45', 46', 52', 70), Gonalons (47'), Lopez (64'), Briand (75')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Ademi, Ibanez, Leko, Calello, Sammir, Badelj, Kovačić, Beqiraj

Lyon: Lloris, Lovren, Cissoko, Kone, Dabo, Fofana, Gourcuff, Lacazette, Gonalons, Gomis, Briand

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

85' - Lyon je stao. Rezultat iz Amsterdama i čak šest golova više koliko su postigli na Maksimiru, gosti imaju prolaz među 16 najboljih pa su potpuno umrtvili igru. Dinamo i dalje djeluje nemoćno na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Promjena u Dinamu. Izlazi jedini Dinamov strijelac, Mateo Kovačić, a u igru ulazi Nikola Pokrivač.

75' - Gol za Lyon! Sedmi pogodak u mreži Kelave postigao je Briand. Opet je dubinskom loptom kroz sredinu Modre obrane uposlen napadač gostiju koji sjajnim udarcem još jednom baca Kelavu u očaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Gol za Lyon! - Gomis zabija svoj četvrti pogodak nakon što je Dinamova obrana još jednom izigrana. Dobio je loptu na desetak metara, i udarcem po sredini vrata matirao nemoćnog Kelavu.

64 - Gol za Lyon! Sjajna lopta kroz sredinu Dinamove obrane došla je do Lisandra Lopeza koji ej vješto izbjegao zaleđe. Sjurio se sam prema Kelavi i preciznim udarcem pogodio suprotni kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Novi žuti za Lyon. Zbog prigovora sucu na sredini terena žuti karton je dobio Fofana.

58' - Žuti za Gomisa. Zbog prekršaja na Calellu, Gomis je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Promjena u obje momčadi. Iz igre je u sastavu Dinama izašao Beqiraj, a u igru ušao mladi Šitum. Kod gostiju, uz zvižduke s tribina teren je napustio Lovren kojeg je zamijenio Lisandro Lopez.

52' - Gol za Lyon. U samo pet minuta Dinamo je primio i treći pogodak. Ubačaj s lijeve strane došao je do Gomisa koji je ostao sam na pet metara i bez problema zabio hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Gol za Lyon. Samo minutu poslije novi pogodak za goste. Ubacio je Cissokho, najbolje se snašao Gonalons i zabio za 1:3.

47' GOL za Lyon! Loše su Modri ušli u sastavak. Duga lopta s desne strane došla je do samog Gomis koji ne čuvan, s nekoliko metara gura loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Krenuo je nastavak na Maksimiru. Nema promjena ni u jednom ni u drugom sastavu.

Kraj prvog dijela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOL za Lyon! Prošao je po lijevoj strani Cissokho i uputio ubačaj u peterac, no na putu do gola Vrsaljko ga je pokušao blokirati, ali je samo prebacio Kelavu. Lopta je pala točno a crtu gdje je dotrčao Gomis i ugurao je u mrežu.

42'- Real vodi 2:0. Ajax je još jednom kapitulirao, strijelac je bio Gonzalo Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - GOOOOOOL za Dinamo! Fantastičnu je loptu iz sredine dobio Beqiraj, ostao sam na 10-tak metara i opalio po sredini vrata. No, njegov udarac fantastično brani Lloris, lopta se odbija ponovo do Beće, ovaj opet puca, Lyonov vratar opet brani, a na novi odbijanac nalijeće Mateo Kovačić i iz trećeg pokušaja dovodi Dinamo u vodstvo.

36' - Šansa za Modre. Odlično je po lijevoj strani prošao Ibanez i gromovito tukao, no Lloris je na kratko odbio. U nastvaku akcije pogriješio je Dabo, lopta dolazi do Beqiraja koji je loše zahvaća. Bila je to velika prilika za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Velika prilika za Lyon. Nakon ubačaja iz kornera s desne strane, lopta je na desetak metara došlo do Gonalons koji glavom spušta na pet metara za Gomisa, ovaj tuče iz prve, ali Kelava uz pomoć Vide ipak izbija u korner.

28' - Crveni karton za Leku. Zbog žestokog prekršaja na 20-tak metara od Kelavinih vrata, veznjak Dinama zaradio je drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Dobar pokušaj Lyona. Prošao je po lijevoj strani Lacazette, ubacio u sredinu, ali je Briand za malo zakasnion loptu.

20' - Pokušaj Sammira. Dinamovci su sjajnom kombinacijom došli do nove prilike, točnije Sammir. Dobio je loptu na 15-tak metara od gola Llorisa, namjestio se i pucao, ali njegov je mlaki udarac završio u rukama gostujućeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Remi Garde poludio na klupi. Ljutit igrom svojih nogometaša, trener Lyona Remi Garde poludio je na klupi urlajući na svoje izabranike.

18' - Probudio se Lyon. Još je jednom pokušao Briand iz daljine, ali je pogodio ravno u Kelavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Prilika za Lyon. Odličnom je loptom kroz cijelu obranu Dinama, Gourcuff pronašao Brianda koji je izašao sam ispred Kelave, potkopao loptu i prebacio Modrog vratara. No, lopta je otišla pored vrata.

14' - Real vodi. Pogotkom Callejóna Real je poveo protiv Ajaxa u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Uspavanka na Maksimiru. Iako su prije utakmice najavljivali kako kreću po visoku pobjedu, nogometaši Lyona ništa nisu pokazali na terenu. U pravoj nogometnoj uspavanki, Dinamo se s lakoćom brani.

11' - Žuti za Leku. Zbog oštrog starta na sredini terena požutio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Udarac Brianda. Jednako kao i Sammir prije četiri minute, pokušao je Briand, no s istim učinkom.

6' - Zaprijetio je Sammir.Ibanez je pronašao samog Sammira koji je odapeo s 20-tak metara, ali lopta odlazi pokraj vrata Llorisa.

5' - Dinamo lako odolijeva. Na tribinama se skupilo oko 15-tak tisuća gledatelja, atmosfera je dosta mirna. Lyon je napao, ali Modra obrana lako otklanja svaku moguću prijetnju.

1' - počeo je maksimirski ogled Dinama i Lyona.

Nogometaši Dinama po posljednji puta ove sezone nastupaju u europskom natjecanju. S tom konstatacijom u glavi, bez imalo opterećenja, momčad Krune Jurčića pokušat će uloviti svoj prvi bod u Ligi prvaka. S druge strane, igračima Lyona samo visoka pobjeda ostavlja mogućnost plasmana među 16 najboljih u Europi.

Kolo prije kraja prve faze natjecanja u Ligi prvaka Dinamo je na dnu svoje skupine D. Doduše, više nema nulu u rubrici 'postignuti pogoci' nakon što je zabio dva gola Realu u Madridu.

Sad se izjednačio s Anderlechtom koji je u sezoni 2004./05. također imao nula bodova i negativnu gol-razliku (-13). Tako sada i Plavi imaju uz dva postignuta pogotka 15 primljenih i u srijedu će se grčevito protiv Lyona boriti za bolji status.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/kjnGVYLCk77yygKUaeZl/mov/1

No, objektivno, Lyon je jači od Dinama i Modri u tom susretu trebaju igrati jako dobro da ne bi postali najgora momčad u povijesti Lige prvaka. Kako sada imaju negativnu gol-razliku od 13 pogodaka, nisu baš jako daleko od najgorih momčadi u povijesti tog natjecanja (najlošiji rezultat u povijesti Lige prvaka ima moskovski Spartak, -17).

Opasnost za Jurčićevu momčad leži i u činjenici da francuskom klubu treba što veća pobjeda ne bi li, u slučaju da Real pobijedi Ajax u Amsterdamu, prestigao Nizozemce i ipak ostao u Ligi prvaka. U ovom trenutku, Dinamo je peti najlošiji klub u povijesti tog natjecanja, a lošiji su samo Žilina, Levski, kijevski Dinamo i Debrecen.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7M7RtSjFDwtKV5iqnzn2/mov/1

Kruno Jurčić nada se bodu, iako nema pola obrane, momčad mu nije baš u formi što se pokazalo i u subotu protiv Cibalije (2:2), dok Francuzi dolaze s namjerom napraviti gol-razliku. Dinamovcima u korist ide zadnja vijest s treninga Lyona, na kojem se ozlijedio možda i najbitniji igrač francuske momčadi - Bastos. Ako je ova momčad Modrih ikad trebala pokazati zube, to je onda danas. Za čast, za Zagreb, za ponosan oproštaj od Lige prvaka. Želimo im da u tome uspiju od sveg srca...

specijal-201102150360004-Dinamo

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo