OVO ĆE MU TEŠKO PASTI /

Kovačić se našao u škripcu: Guardiola mu je poslao jasnu poruku, pred vatrenim je važna odluka

Image
Foto: Profimedia

Kovačić, koji je na Etihad stigao iz Chelseaja za 30 milijuna eura prošlog ljeta, ostao je na klupi za rezervne igrače tijekom cijelog susreta

19.9.2024.
14:54
Profimedia
VOYO logo

Manchester City remijem 0-0 protiv milanskog Intera započeo je novu sezonu Lige prvaka, a iako su očekivanja bila velika, konačan rezultat nije ispunio nadanja navijača Građana. Iako je Pep Guardiola izrazio zadovoljstvo onim što je vidio na terenu, mnogi su sumnjičavi prema njegovoj ocjeni utakmice jer je susret bio daleko od vrhunske izvedbe koju je najavljivao.

Image
VESELO NA TRENINGU /

Lovren dočekao inicijaciju u PAOK-u: Nije mogao pobjeći od neobičnog rituala

Image
VESELO NA TRENINGU /

Lovren dočekao inicijaciju u PAOK-u: Nije mogao pobjeći od neobičnog rituala

Jedna od tema engleskih medija nakon utakmice bila je i odluka Guardiole da hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ne dobije priliku zaigrati protiv svog bivšeg kluba. Kovačić, koji je na Etihad stigao iz Chelseaja za 30 milijuna eura prošlog ljeta, ostao je na klupi za rezervne igrače tijekom cijelog susreta. To je iznenadilo mnoge s obzirom na to da je Hrvat odlično otvorio sezonu, pruživši kvalitetnu igru dok je Rodri bio izvan pogona zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji, osobito Mirror, ističu da je ovo bila jasna poruka Kovačiću da, unatoč njegovoj dobroj formi, neće biti prvi izbor ispred Rodrija koji se sada vratio nakon ozljede. Odluka da ostane na klupi dodatno naglašava trenutačnu situaciju u kojoj se Vatreni nalazi – iako je bio standardan na početku sezone, povratak španjolskog asa smanjio je njegove prilike za veću minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veznjak je bio blizu odlaska ovog ljeta jer je imao nekoliko zanimljivih ponuda, no odlučio je ostati u Cityju vjerujući kako će imati više prilika za igru. Uz to, sinoć nisu nastupili niti Kyle Walker ni John Stones, inače standardni članovi Guardioline momčadi što je dodatno potvrdilo da španjolski stručnjak rotira momčad s obzirom na nadolazeći derbi protiv Arsenala u Premier ligi.

Ako se situacija ne promijeni, engleski mediji spekuliraju da bi Kovačić mogao zatražiti transfer već u siječnju, iako s Građanima ima ugovor do ljeta 2027. godine. U dosadašnjem dijelu sezone upisao je pet nastupa u svim natjecanjima, postigavši jedan pogodak. Na njemu je sad da odluči što će dalje sa svojom karijerom jer ovakvom igraču zasigurno nije u cilju grijati klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo