KOVAČIĆ POSTAJE DIO MEGAMOMČADI? / Abramovič ima zastrašujući plan. Preoteo Wernera i dovodi dvojicu najtraženijih

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Roman Abramovič i njegovi suradnici odlučili su malo osnažiti Lampardovu momčad i to s nekoliko vrlo zvučnih pojačanja

9.6.2020.
10:28
Profimedia
VOYO logo

Premda se činilo da će Chelsea našeg Matea Kovačića ove sezone biti teški mediokritet Premier lige, dogodilo se upravo suprotno. Zabrana transfera na godinu dana natjerala je londonske plavce na kratkotrajnu, ali plodonosnu promjenu politike poslovanja.

Mladi trener i klupska legenda, Frank Lampard, stvorio je u kratkom roku djelotvoran sustav i u njega implementirao čitav niz mladih igrača koji, realno, ne bi baš bili u planu da nije transfer-zabrane. Chelsea danas ima vrlo široku i raznovrsnu mladu ekipu i drže vrlo visoko četvrto mjesto Premiershipa. Dakako, nisu još niti približno onako dominantni kao Liverpool i Manchester City, ali već sljedeće sezone mogla bi se priča itekako promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

30 August 2019, North Rhine-Westphalia, Mönchengladbach: Soccer: Bundesliga, Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig, Matchday 3. Leipzig's Timo Werner cheers after his goal to the 3:1 final score. Photo: Marius Becker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences., Image: 468159735, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Njemačka osovina

Naime, Roman Abramovič i njegovi suradnici odlučili su malo osnažiti Lampardovu momčad i to s nekoliko vrlo zvučnih pojačanja. Naime, već je dogovoren transfer najboljeg Ajaxova igrača Hakima Ziyecha, kojeg su platili 40 milijuna eura, a prema svemu sudeći stiže im i Timo Werner iz Leipziga. Nijemac je trenutno najtraženiji napadač i činilo se kako će karijeru sigurno nastavitiu Liverpoolu, ali "redsi" su odustali od transfera jer nisu imali 65 milijuna eura, koliko iznosi njegova klauzula.

No, Chelsea očito ima taj novac i Werner bi prema svemu sudeći trebao stići na Stamford Bridge ovoga ljeta, a navodno se Abramovič neće tu zaustaviti. Planiraju dovesti i ponajboljeg mladog veznjaka u Njemačkoj i jednog od najboljih u Europi, Kaija Havertza. Daily Mail tvrdi kako će Abramovič za njega Leverkusenu ponuditi između 80 i 100 milijuna eura, što bi trebalo zadovoljiti Bayerove apetite. Mladog Nijemca tražio je i Manchester United, ali tamo na njegovoj poziciji već igra "superstar" Bruno Fernandes, pa bi se vjerojatno morao i boriti za mjesto u momčadi, dok kod Lamparda ima zagarantiranu startnu poziciju i kvalitetan razvoj, jer Englez je već dokazao da odlično radi s mladim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Havertza bi, ako im svi planovi uspiju, u Chelseaju trebala dočekati dva suigrača, Timo Werner i Antonio Rudiger, a Chelsea bi time, izgleda, dobio opasnu njemačku osovinu u momčadi.

Image
Foto: Profimedia, Maik Hlter/team2sportphoto/Pool/via Kolvenbach
Image
Foto: Profimedia, Maik Hlter/team2sportphoto/Pool/via Kolvenbach

Kai Havertz

Još dvije mete

Valja još napomenuti kako Abramovič ima još dvije transfer-mete. Prva je lijevi bek Leicestera, Ben Chilwell, a druga vratar Ajaxa Andre Onana. S Chilwellom će biti problematično jer Leicester za njega navodno traži više od 87 milijuna eura, odnosno više nego za Harryja Maguirea lani, a Chelsea vjerojatno neće imati dovoljno da dovede još i njega. Uz to, Chilwella potražuje i Manchester City koji je valjda spreman dati toliki novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Onane tiče, njega bi dovodili samo ako prodaju Kepu Arrizabalagu. Onana vrijedi 36 milijuna eura, dok je Kepa na 32 milijuna pa bi Chelsea tu osjetio samo neki minimalan gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo