KOVAČEV NASLJEDNIK DOŽIVIO PRVI PORAZ: / Iznenađenje u derbiju, Bayer prekinuo Bayernov pobjednički niz

Image
Foto: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leon Bailey s dva gola srušio Bavarce

30.11.2019.
20:50
Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

U derbiju 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je u Munchenu pobijedio Bayern sa 2-1 prekinuvši pobjednički niz bavarskog sastava od četiri utakmice.

Bio je to i prvi poraz Hansa-Dietera Flicka nakon što je naslijedio Niku Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flick je u prva četiri nastupa na klupi njemačkog prvaka upisao četiri pobjede (Olympiakos 2-0, Borussia Dortmund 4-0, Fortuna 4-0, Crvena zvezda 6-0) uz razliku pogodaka 16-0, no pobjednički niz je stao u derbiju protiv "Apotekara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki strijelac bio je Leon Bailey (10, 35), a kod oba gola asistirao mu je Kevin Volland. Za Bayern je zabio Thomas Muller u 34. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Bayern do 69. minute, dok su gosti od 82. bili bez isključenog Jonathana Taha.

Kramarić strijelac

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić drugo kolo u nizu upisao se među strijelce u njemačkom prvenstvu. Nakon što je prošlog vikenda zabio za Hoffenheim u porazu od Mainza (1-5), u subotu je postigao pogodak u remiju 1-1 protiv Fortune Dusseldorf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krama" se upisao među strijelce već u šestoj minuti na asistenciju Floriana Grillitscha, a bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone. Kada se već činilo kako će Hoffenheim upisati pobjedu u 88. minuti je izjednačio Rouwen Hennings.

Pobjeda s desetoricom

Borussija Dortmund je na gostovanju pobijedila Herthu sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja četiri susreta u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli sa 2-0 nakon svega 17 minuta igre, a strijelci su bili Jadon Sancho (15) i Thorgana Hazarda (17). Hertha je smanjila u 34. minuti preko Vladimira Daride, a Borussija je u posljednjim trenucima prvog dijela ostala s igračem manje nakon što je isključen Mats Hummels, no u nastavku je uspjela sačuvati tri boda.

Teška pobjeda Leipziga

Gostujuću pobjedu upisao je i RB Leipzig koji je porazio Paderborn sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig je nakon svega četiri minute vodio sa 2-0 golovima Patrika Schicka (3) i Marcela Sabitzera (4), a u 26. minuti je bilo 3-0 nakon što se među strijelce upisao i Timo Werner. Međutim, 'fenjeraš' je u drugom dijelu smanjio na 2-3 golovima Strelija Mambe (62) i Klausa Gjasukle (73), ali za više od toga nije bilo snage niti koncentracije.

Na ljestvici vodi Leipzig sa 27 bodova, Borssia Moenchengladbach i Schalke imaju po 25 bodova, dok je Bayern četvrti sa 24 boda. Bayer je sada sedmi sa 22 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo