KOVAČ SE OBRAČUNAO S HEJTERIMA: /

Spominjao Guardiolu i stavio brojke na papir, a onda je otkrio glavni uzrok svih problema

Image
Foto: AFP

Pokazao je da ima odgovor na sve što mu se predbacuje

3.4.2019.
12:01
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač opet je na udari kritika. Bayern je remijem s Freiburgom ispustio prvo mjesto, a moći će ga vratiti ako za vikend pobijedi vodeći Burusiju Dortmund. U prošloj utakmici njegovi igrači promašili su pregršt prilika, međutim Kovač je odbio kritike da njegova momčad ima problema s realizacijom.

"Ako ćemo o činjenicama, u 27 prvenstvenih nastupa smo zabili 69 pogodaka. Prošle godine ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome kako smo bezidejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali", rekao je u intervjuu za Sport Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki mu pak spočiiavaju manjak taktičkih zamisli, te da je u tome puno bolji bio Pep Gaurdiola.

Taktički štreber

"U Eintrachtu sam bio smatran kao jedan od taktičkih štrebera jer sam imao puno formacija s kojima smo igrali. Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louis van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao. Budući da se momčad odlično osjećala unutar svojih zadaća, nije bilo potrebe stvarati nešto novo. Da sam krenuo tim smjerom, samo bih zbunio igrače i učinio ih nesigurnima", kazao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo radili nikakve velike promjene u momčadi. Ovog ljeta ćemo puno uložiti. Hasan je došao prije godinu i pol dana, a ja prije godinu. Koliko je novaca Bayer potrošio ove sezone? Samo deset milijuna eura na Daviesa. Morate biti pošteni i analitični", dodao je Kovač.

Image
Foto: AFP

Liverpool's German coach Jurgen Klopp (R) is congratulated by Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac after the UEFA Champions League, last 16, second leg football match Bayern Munich v Liverpool in Munich, southern Germany, on March 13, 2019. (Photo by GUENTER SCHIFFMANN / AFP)

Nije dobio pojačanja

"Zašto nisam tražio da mi dovedu pojačanja? Situacija kod nije bila kao u drugim klubovima. Uli Honess je rekao da su u momčadi veliki igrači koji su obilježili ovaj klub i da im treba omogućiti dostojan oproštaj. Zato nisam imao velike zahtjeve. Iduće sezone stvari će biti drugačije", poručuje bivši izbornik. Upitan je i boji li se otkaza.

"Ne. I neće se ništa prestrašno dogoditi ako ne osvojimo naslov prvaka Njemačke. Predsjednik je rekao da će biti u redu ako ne osvojimo naslov, tako da neće biti kraj svijeta ako se to ne dogodi. Ali mi smo sportaši. Borili smo se i borit ćemo se. Kasnili smo devet bodova, ali smo se vratili u igru iako nitko u to nije vjerovao", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio od velikih

Bayern nije ove sezone uspio pobijediti Borussiju, Ajax i Liveprool, nikoga od najjačih momčadi s kojima su igrali.

"Prvo, to je povezano s njihovom kvalitetom, koja je izrazito visoka. U Dortmundu smo bili blizu, kod Ajaxa smo trebali slaviti, a protiv Liveproola nismo dobro igrali. Nije bio naš dan. Svaki Bayernov trener želi i mora biti prvak, ali nije to uvijek lako. Real Madrid je ispao nakon tri uzastopna naslova. PSG je eliminiran unatoč ogromnim ulaganjima, svi klubovi prolaze troz teške periode", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo