Kovač otkrio što se događalo u svlačionici i otpisao četiri igrača

Izbornik Niko Kovač spremno je prokomentirao 2:1 pobjedu Hrvatske protiv Malija u Osijeku.

31.5.2014.
18:43
VOYO logo

Hrvatska je u zadnjoj prijateljskoj utakmici prije odlaska na Svjetsko prvenstvo pobijedila slabašni Mali s 2:1, ponajviše zahvaljujući inspiraciji dvostrukog strijelca Ivana Perišića. Unatoč ne baš sjajnom izdanju, Niko Kovač je bio zadovoljan, vjerojatno i zbog onoga što se događalo u našoj svlačionici na poluvremenu.

"Pa mogu reć' da sam zadovoljan rezultatom i pristupom. Vidjeli ste da su momci bili umorni, ja sam očekivao više svježine jer smo zadnja dva, tri dana malo popustili pritisak i treninge. Ali momci su mi na poluvremenu u svlačionici rekli da su umorni, svi su to govorili. Zato nećemo sad tražiti dlaku u jajetu jer smo i prije susreta znali da će ova utakmica biti teža nego što očekujemo", izjavio je izbornik i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je drago zbog ova dva gola koja smo zabili. Prvi gol je ono što tražimo, okomita lopta kroz dvije linije i to je bio prekrasan pogodak. Nažalost, primili smo opet gol iz prekida, a u nogometu često prekidi znaju odlučiti utakmicu", rekao je Kovač i nabrojao loše strane naše igre koje je zapisivao u 'tekicu'.

//www.youtube.com/embed/kTfUm9mJg2M

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam ni oduzimanje lopte tako dobro išlo, ali to je sigurno bilo zbog umora. Imali smo previše dodira s loptom, pogotovo u prvom poluvremenu, sporo smo igrali, previše smo se uvlačili, pogotovo je Rakitić prečesto dolazio u krila stoperima i falio je veznom redu. Mislim i da smo mogli malo više okretati stranu, stvarati prilike s bokova 'dva na jedan'. To sam zapisavao i još dosta toga", otkrio je šef.

Sve dvojbe oko 23 putnika u Brazil su riješene.

"Jesam, riješio sam dvojbe. Jutros sam sjeo sa svojim momcima i odlučili smo konačan popis. Na Svjetsko prvenstvo ne idu Igor Bubnjić, Mario Pašalić, Milan Badelj i Duje Čop. Momci su to već saznali, ja sam im čestitao na trudu, i nažalost morao sam im reći. Svi su tužni, to je najteži posao za izbornika, ali to sam morao reći i rekao sam. Mlađi su to prihvatili drugačije nego Milan, vidio sam to na njemu, ipak je on standardni igrač HSV-a, ali ozljeda mišića je uvijek problematičma. Zato sam odlučio voditi Ivana Močinića. Ne samo zato, nego i zato što u vezi imamo samo jednog igrača koji je apsolutni defenzivac, to je Ognjen Vukojević. Močinić je mlađi i neiskusniji od Milana, ali je brži, agresivniji i ove je godine odigrao vrlo dobro, pratili smo ga već mjesecima, a i na pripremama je bio vrlo dobar", objasnio je Niko svoj izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morao je izbornik odgovoriti i na pitanje zašto Dejan Lovren nije dobio priliku protiv Malija.

"Mi smo danas imali samo mogućnost šest zamjena. Dejan je igrao protiv Švicarske a danas sam htio više vremena dati igračima iz veznog reda i napada. Zato mi nije bilo logično da mijenjam stopera, a htio sam dati Schifi priliku jer je čekao tri utakmice. No, Dejan je apsolutno dio ove reprezentacije i on je vrlo bitan kao i svi ostali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li očiti umor kod igrača utjecati na daljnji tijek priprema?

"Neće to poremetiti pripreme. Mi smo namjerno išli na to da ih malo nagazimo, da tako kažem, jer nećemo više imati vremena. Kad dođemo u Brazil moramo se prilagoditi, imamo za tri dana utakmiu protiv Australije i tada počinje normalan ritam. Ovo je bila zadnja prilika za tako nešto", priznao je Kovač da je proteklih dana u kampu Vatrenih vladao 'njemački režim'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNJACI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Mateo Kovačić (Internazionale), Marcelo Brozović (Dinamo), Ivan Močinić (Rijeka), Sammir (Getafe) NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Ivan Perišić (Wolfsburg).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo