Ovo nije istina! Kostarika bacila Urugvaj na koljena

Velika senzacija! Nogometaši Kostarike šokirali su čitav nogometni svijet pobjedivši favorizirani Urugvaj sa uvjerljivih 3:1.

14.6.2014.
18:59
VOYO logo

URUGVAJ: Muslera, Lugano, Godin, Caceres, M. Pereira, Gargano, Rios, Rodriguez, Ramirez, Cavani, Forlan.

KOSTARIKA: Navas, Umana, Gonzales, Diaz, Gamboa, Duarte, Borges, Cubero, Bolanos, Ruiz, Cambell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Cavani (23.), 1:1 Cambel (54.), 1:2 Duarte (57.), 1:3 Urena (84.)

Urugvaj je u početnim minutama susreta čvsrto odlučio što prije zabiti gol, i sebi olakšati put do prvih bodova na prvenstvu. Ali, Kostarika se pokazuje kao ne baš tako lagan zalogaj. U 15. minuti Urugvaju je poništen gol postignut i zaleđa. Međutim, u 23. minuti Cavani je doveo Urugvaj u vodstvo iz kaznenog udarca do kojeg je došlo zbog igranja rukom Kostarikanaca u kaznenom prostoru. Samo za informaciju, ovo je ukupno 15 primljeni gol Kostarikanaca u posljednjih 5 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MIKZ1HQLpaz/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Kostariku gol nije prestrašio te je 34 reprezentacija po FIFA-inoj ljestvici nastavila sa svojom hrabrom igrom. Ipak, kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, tako je Urugvaj počeo pojačavati tempo i imao nekoliko lijepih šansi za povećanje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena, u 50. minuti, Kostarika je propustila veliku šansu šokirati Urugvaj. Ali, na njihovu sreću, u 54. su uspjeli izjednačiti zahvaljujući Cambelu koji se odlično snašao ispred gola Urugvaja.

//www.youtube.com/embed/kNZbBFvoiDQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute poslije, novi šok za Suareza i društvo. Duarte je pogodio za vodstvo Kostarike i veliko slavlje izbornika Jorgea Pinta. Urena je u 84. minuti povisio na 3:1 i bacio četvrtu momčad svijeta po FIFA-inoj ljestvici u crnu rupu iz koje nije bilo povratka.

Frustrirani Urugvajci nisu se mogli pomiriti sa činjenicom da su izgubili od inferiornijeg protivnika, pa je još Pereira u sudačkoj nadoknadi zbog grubog starta na Cambelu zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Kostarika je šokirala čitav nogometni svijet. Ovo je definitivno velika pobjeda i velika sportska priča ovog SP-a u Brazilu. A izabranici Oscara Tabareza morat će igrati puno bolje ako misle izboriti plasman u drugi krug natjecanja pokraj Engleske i Italije.

//www.youtube.com/embed/U6i5t31vLtc

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo