KOSOVO SLAVI, U SRBIJI BJESNE: /

Nakon Uefe primljeni i u Fifu. Možda zaigraju u skupini s Hrvatskom!

Image

Samo nekoliko dana nakon što je Uefa primila Kosovo pod svoje okrilje sada je to napravila i Fifa.

13.5.2016.
21:30
VOYO logo

S većinom od 141 za i samo 23 protiv Kosovo je postalo član Međunarodne nogometne federacije. Uz Kosovo na 66. Kongresu u Meksiku među svoje članove Fifa je priznala i Gibraltar. Tako je povećala broj svojih članica na 211. Fifina odluka izazvala je euforiju kosovskog vodstva,

"Moja zemlja je toliko dugo čekala ovu odluku. Nogometne vrijednosti su obranjene, hvala svima," kazao je predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojić nezadovoljan

U ime Nogometnog saveza Srbije Kongresu se obratio dopredsjednik ŽeljkoKojić koji je prije glasovanja pozvao delegate da ne priznaju Kosovo.

"Mnogi delegati su svjesni našeg stava. UEFA je priznala Kosovo, ali tako što je prekršen statut. Postoje velike sumnje u zakonitost te odluke, a po našem mišljenju ona je nelegalna. Kosovo nije član Ujedinjenih naroda," kazao je Kojić prije glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo znači da će ove dvije zemlje sudjelovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kao što je već ranije bilo objavljeno Kosovo bi moglo zaigrati u skupini s Hrvatskom s obzirom da je onda u jednoj od dvjie skupine s pet reprezentacija, dok ih je u ostalima po šest.

U Srbiji, očekivano, ovu vijest nisu primili najbolje, baš kao o onu o članstvu Kosova u Uefu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir piše da je riječ o novom skandalu, dok Blic ovo zove sramotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova glavna tajnica

Na Fifinom Vijeću u petakje, ionače, izabrana nova glavna tajnica, a povjerenje je ukazano Fatmi Sambi Diouf Samouri iz Senegala.

"Radi se o ženi s međunarodnim iskustvom i vizijom, koja se bavila najvećim izazovima našeg vremena. Dokazala je svoju sposobnost u izgradnji i vođenju timova, kao i unapređenju učinkovitosti organizacija. Za Fifu je važno da shvaća transparentnost i odgovornost kao srce svake dobro vođene organizacije", poručio je predsjednik Fife Gianni Infantino

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo