OTAC I SIN /

Željko i Vito Kopić priča dana: 'Rijetki su ovakvi slučajevi, a Željko je Dinamo učinio boljim'

Image
Foto: Profimedia

Dok Željko bilježi uspjehe na klupi Dinama, njegov sin Vito Kopić započeo je svoju karijeru u rumunjskoj ligi kao novi igrač Universitas Cluja. Tata i sin priča su dana u Rumunjskoj. Željko je proglašen i trenerom mjeseca

13.9.2024.
9:15
Profimedia
VOYO logo

Mjesec kolovoz bio je prepun događanja za rumunjski nogomet, a Gazeta Sporturilor proglasila je najbolje pojedince mjeseca. Astrit Selmani, napadač Dinama iz Bukurešta, i Željko Kopić, trener istog kluba, osvojili su nagrade za najboljeg igrača i trenera kolovoza.

No, dok je Dinamo u središtu pozornosti zbog njihovih postignuća, za oko nam zapinje i obitelj Kopić. Željko Kopić vodi Dinamo, a njegov sin Vito nedavno je potpisao za rivala u istoj ligi, Universitas Cluj. Njih dvoje priča su dana u Rumunjskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVO IME NA POLJUDU /

Hajduk objavio novog sportskog direktora: U bogatoj karijeri otkrio je i Hazarda

Image
NOVO IME NA POLJUDU /

Hajduk objavio novog sportskog direktora: U bogatoj karijeri otkrio je i Hazarda

Željko Kopić, 47-godišnji poznati hrvatski stručnjak, preuzeo je Dinamo iz Bukurešta u srpnju i već je u kolovozu dokazao svoju vrijednost.

Pod njegovim vodstvom, Dinamo je zabilježio dvije pobjede i dva remija, čime su Crveni Psi zauzeli 4. mjesto u rumunjskoj Superligi. S jednim od najboljih napada u zemlji, Dinamo je pod njegovom palicom ponovo postao momčad koja može ugristi poput onih iz slavnih godina kada su dominirali rumunjskim nogometom i bili nepobjedivi. Njegova je vizija jednostavna, ali učinkovita, što je u kolovozu prepoznala Gazeta Sporturilor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kopa je naš Dinamo učinio boljom ekipom koja ponovno može igrati na vrhunskoj razini. Dvije pobjede i dva remija dokaz su njegovog sustavnog rada“, navode Rumunji.

Dok Željko bilježi uspjehe na klupi Dinama, njegov sin Vito Kopić započeo je svoju karijeru u rumunjskoj ligi kao novi igrač Universitas Cluja. Vito se već pokazao kao talentiran igrač s potencijalom da donese novu energiju momčadi. Talentirani je mladić i za glazbu i nogomet. Rijetki su takvi skučajevi, da otac i sin nastupaju u istoj ligi, samo na suprotnim stranama.

Premda se otac i sin sada nalaze u istoj ligi, ali u suparničkim momčadima, pred njima su izazovi na različitim stranama terena. Kako će se razvijati njihovi putovi u rumunjskom nogometu, ostaje za vidjeti.

Postupak izbora najboljih igrača i trenera mjeseca u Rumunjskoj temelji se na jednostavnom algoritmu. Gazeta Sporturilor predlaže kandidate na temelju statističkih podataka i rezultata. Glasanje se potom provodi u tri kategorije: čitatelji GSP.ro, novinari redakcije i pet stručnjaka (bivši igrači ili treneri). Svaka kategorija dodjeljuje bodove kandidatima, a najviše glasova nosi pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopić u kolovozu nije imao konkurencije. Osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama glasanja, čime je dodatno učvrstio svoj status jednog od najboljih trenera u rumunjskom nogometu. Željko Kopić svojom je vizijom i znanjem impresionirao struku u Rumunjskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo