NOVO IME NA POLJUDU /

Hajduk objavio novog sportskog direktora: U bogatoj karijeri otkrio je i Hazarda

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Novi sportski direktor Hajduka posjeduje veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača

12.9.2024.
23:24
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Francoios Vitali je novi je sportski direktor Hajduka. Splitski klub vijest je objavio na svojim službenim stranicama i to dva dana nakon što je s te pozicije smijenio Nikolu Kalinića.

Image
'TO JE TREBALO BITI' /

Bara otkrio kako je propao transfer koji je Hajduku trebao donijeti veliki novac

Image
'TO JE TREBALO BITI' /

Bara otkrio kako je propao transfer koji je Hajduku trebao donijeti veliki novac

Kalinić je tu funkciju je preuzeo na kraju prošle sezone, a potom je nakon otkaza održao dugu konferenciju za javnost na kojoj se obrušio na vodstvo kluba. Predsjednik Ivan Bilić na to je uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukov novi sportski direktor došao je u klub večer uoči derbija protiv Dinama u šestom kolu HNL-a na Maksimiru i u situaciji u kojoj je Hajduk dva boda iza Dinama, a ranije je ispao iz Europe od Ružomberoka.

"Gospodinu Vitaliju želimo srdačnu dobrodošlicu te mnogo sreće i uspjeha u radu", napisali su iz Hajduka na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

François Vitali rođen je 19. siječnja 1976. u Francuskoj te iza sebe ima preko 20 godina iskustva u nogometu obavljajući različite funkcije u sportskim segmentima francuskog Lillea, belgijskih Royal Mouscron-Péruwelza i Cercle Bruggea te francuskog Troyesa.

Radio čuda po Francuskoj

Svoj put u nogometnom menadžmentu započeo je 2003. u Lilleu te se u njihovom sustavu zadržao do 2017. godine. Započeo je kao voditelj skauta akademije, zatim je ubrzo postao voditelj skauta prve momčadi pa sve do projekt menadžera i sportskog direktora kuba. U tom razdoblju Lille je šest puta igrao Ligu prvaka, tri puta Europsku ligu te je po jednom osvojio prvenstvo i francuski kup. Lille je u tom razdoblju bio prepoznatljiv po igračima koji su ponikli u njihovoj vlastitoj akademiji.

Od 2011. do 2015. godine vodio je sportski segment Royal Mouscron-Péruwelza, belgijskog kluba u vlasništvu Lillea, a klub je u navedenom razdoblju došao od treće do prve belgijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga 2017. godine preuzima funkciju sportskog direktora Cercle Bruggea, razvojnog kluba AS Monaca, te je u tom klubu radio dvije i pol sezone. Tri godine kasnije postao je konzultant City football grupe te kao sportski direktor i menadžer Akademije preuzeo Troyes, razvojni klub za mlade igrače Manchester Cityja.

Novi sportski direktor Hajduka posjeduje veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača, te iskustvo rada u razvojnim sustavima velikih klubova. U svijetu nogometa poznat je po prepoznavanju i dovođenju talentiranih mladih igrača, od kojih je svakako najpoznatiji Eden Hazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo