DRAMA NA POLJUDU /

Predsjednik Hajduka: 'Ja sam smijenio Kalinića. Izmanipuliran je, prešao je granice i nije ispunio ciljeve'

Press konferenciju mogli ste pratiti uživo na Net.hr-u

11.9.2024.
17:10
VOYO logo

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić održao je u srijedu izvanrednu press konferenciju nekoliko sati nakon što je bivši sportski direktor Bijelih Nikola Kalinić prozvao njega i čelnike splitskog kluba.

Image
PODVOJENA MIŠLJENJA /

Ne stišavaju se reakcije nakon izjave Kalinića: 'Dosta je ove tiranije'

Image
PODVOJENA MIŠLJENJA /

Ne stišavaju se reakcije nakon izjave Kalinića: 'Dosta je ove tiranije'

Kalinić, koji je smijenjen s funkcije početkom tjedna, kritizirao je Upravu, ustvrdio da je predsjednik Bilić ne vodi klub, već da to čini predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin, te otvoreno progovorio o problemima na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi drago da uopće moramo imati ovu konferenciju. Želim vam reći tri bitne stvari. Imam osjećaj da je današnja konferencija s Nikolom iskorištena za niske razloge. Ne želim se spuštati ispod razine, ali imam osjećaj da je on izmanipuliran. Imam osjećaj da je napravljen na model upravljanja kluba. Angažman i odluka o smjeni Nikole Kalinića je isključivo moja. Odluku sam donio isključivo ja", rekao je Bilić na početku pa nastavio:

"Savjetovao sam se s upravom i sportskom sekcijom unutar kluba. Odluka o angažmanu se pokazala kao mojom greškom i žao mi je. Neću ući u razloge, plan je bio da na predstavljanju sportskog direktora ne ulazim u razloge. Nikola je prešao granice i nije ispunio ciljeve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što je Nikola koristio neka imena svojih bivših suigrača i kolega na poslu. Dodatno je poremetio mir u svlačionici. Nisam ja sastavljao nikakve transfer-liste. Sportski direktor i njegovi ljudi to odlučuju. Uprava jedino radi budžet i sagledava financije. Jedan od igrača koje je Nikola spomenuo je daleko najbolji naš igrač tada. Momčad i trener imaju u ovom trenu maksimalnu potporu kluba. Model Hajduka je jednostavan. Nitko nema apsolutnu odluku ni u čemu. Za to smo se borili", rekao je Bilić te dodao:

"Imali smo namjeru u sljedećih tjedan-dva prezentirati medijima novog sportskog direktora. Neko vrijeme se radi na izradi ciljeva i strategije koja je dobra."

Image

" Neću tužiti Kalinića zbog izjava koje je rekao o mojoj ulozi u Hajduku i ulozi predsjednika NO-a. Iskreno vjerujem da je Kalinić istinski Hajdukovac i da iskreno vjeruje da ispravno misli. Zbog toga mi je žao. Inicijalno je druge stvari govorio. Njegova je pressica trebala biti nakon Dinama da bi momčad imala mir. Na kraju se to sve pretvorilo u live pressicu. Žao mi je da se to dogodilo. Moja je pogreška. Imao sam drugačija očekivanja od Nikole. Očekivao sam dugoročnog sportskog direktora koji je trebao imati smjer. Postojale su od početka planovi i vidljive nadogradnje. Ono što se dogodilo nakon toga je rezultat enormnog pritiska i žao mi je", istaknuo je predsjednik Bijelih.

Potom je govorio o treneru Gattusu, kojeg je doveo Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od trenera očekujem da ispunjava svoj ugovor. On je motiviran za sljedeću utakmicu. Nadam se da će ovu situaciju iskoristiti da podigne momčad. Novi sportski direktor nema pravo donositi odluke dok naš trener ispunjava svoj ugovor. Ja sam dva nivoa više od trenera u hijerarhiji. Ne pričam s njim jer mu nemam što sugerirati o njegovom poslu", rekao je i na kraju se osvrnuo na čovjeka koji će naslijediti Kalinića:

"Novi sportski direktor ima više od 20 godina iskustva na poziciji člana uprave za sport. Dulje vrijeme tražimo osobu koja je negdje vodila skauting i akademiju te bila sportski direktor. Malo je takvih osoba. Imali smo jednog od kandidata kojeg još nagovaramo. Osoba koja bi trebala potpisati ugovor je kapacitet da obavlja tu funkciju. Mislim da ćemo sutra ili ovih dana potpisati ugovor. Kada dođe objavit ćemo to, njegov životopis i organizirati upoznavanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo