KONAČNO SE OGLASIO I NAŠ HAJDUK: / 'Nasilje prema igračima je neprihvatljivo, a Kos je narušio naša etička načela'

Image
Foto: Pixell

Na burnu situaciju u i oko kluba osvrnuo se i drugi najveći dioničar kluba.

24.4.2018.
9:58
Pixell
VOYO logo

Dva dana nakon potresa na Poljudu i otkaza Ivanu Kosu na mjesta predsjednika te Marija Branca s pozicije sportskog direktora konačno se oglasio i Naš Hajduk. Osim što su se ogradili od odluke Nadzornog odbora osudili su i nasilje prema igračima. U ponedjeljka popodne nekolicina navijača obrušila se na Saida. U njegovu obranu stao je Marko Futacs, koji je na kraju zaradio modricu ispod oka. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokrat način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavamo kako smo u društvu i prilikama u kojima živimo i djelujemo još jednom pomakli granice i postavili kriterije kako za sadašnjost tako i za sve koji će u budućnosti raditi za dobrobit i uspjeh kluba i koji će ga svojim ponašanjem i djelima činiti velikim. Koliko god to danas bilo neuobičajeno, Hajduk ima visoka etička načela, koja su garant da klub bude na ponos svih nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost za veliki Hajduk, kao i do sada, je i na svakome navijaču Hajduka, članu, donatoru i pretplatniku. Svojim ponašanjem, uz apsolutno uvažavanje svačijeg osobnog dojma i procjene, moramo pokazati da poštujemo svoj klub, njegove predstavnike i igrače, druge navijače, a posebno simbole i sredstva navijačke i članske identifikacije zahvaljujući kojima je iznjedren Hajduk čiji članovi imaju pravo birati svoje predstavnike. Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje.

Također, vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sva vrimena – Naš Hajduk

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo