KONAČNO JE GOTOVO: / 'Grande' Mario novi je igrač slavnog Juventusa

Image
Foto: AFP
22.6.2015.
16:58
AFP
VOYO logo

Mandžo je još ujutro došao u kliniku Fornaca di Sessant na liječnički pregled, na kojem je sve dobro prošlo. Liječnička struka Stare dame dalo je zeleno svijetlo struki kluba da i službeno potpiše napadača kojem se jako divi trener Massimiliano Allegri. Mandžukić bi u momčadi trebao zamijeniti argentinskog napadača Carlosa Teveza, koji je odlučio karijeru završiti u argentinskom velikanu Boca Juniorsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se Tevez vratio kući, pred Marijom je novi veliki izazov u još jednom slavnom klubu. Juventus je aktualni prvak Italije i europski doprvak, momčad puna talenta i potencijala u koju se bivši napadač Dinama, Wolfsburga, Bayerna i Atletica itekako može uklopiti. Allegri će ga, najvjerojatnije, u napadu koristiti uz sjajnog Moratija i Dyabalu.

“Nadam se da me trener dobro poznaje i da će iz mene znati izvući maksimum. Dat ću najbolje što mogu, radit ću za momčad, a mislim da ću se dobro razumjeti s trenerom Massimilianom Allegrijem. Budući da sam igrao u Marsoniji, klubu s istim bojama dresova, Juventus mi je oduvijek drag. Čak smo nosili originalne Juventusove dresove s grbovima Marsonije na njima. Sretan sam što sam opet u toj crno-bijeloj kombinaciji i tako velikom klubu kao što je Juventus. Želim biti od koristi i dati ću sve od sebe”, kazao je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je potpisao na četiri godine, plaća će mu po sezoni iznositi oko 3,5 milijuna eura, a Atletico će od Juventusa dobiti 19 milijuna eura. Trener Atletico Madrida Diego Simeone i nije najsretniji zbog ovakvog raspleta, u kojem je ostao bez svog drugog najboljeg strijelca momčadi prošle sezone sa 20 golova, iza Francuza Antoine Griezmanna, koji je zabio ukupno 25 pogodaka.

'Sretan sam što sam došao'

Prilikom dolaska u Torino, Mandžukić je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro, sretan sam što sam došao. Igrao sam ovdje dva puta i nadam se da ću biti sretan. Sviđa mi se Juventus, sviđa mi se i grad. Navijačima želim poručiti kako ću dati sve od sebe za Juve, kao što sam davao za sve klubove u kojima sam igrao. Volim Juventus", poručio je Mandžo navijačima kojem su putem društvenih mreža stigle i poruke podrške Grande Mariju, kako ga neki navijači već zovu.

Prije njega dres 'Stare dame' još su nosili AlenBokšić, Igor Tudor, Robert Kovač, Robert Jarni i Zoran Ban. Jak hrvatski popis na kojem je, sad, i svoje mjesto našao Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo