KOJI JE OVO BOLESNIK: / Brutalno skršio Mandžukića i onda ga vrijeđao. Van Dijku je možda uništio karijeru, a stalno prolazi nekažnjeno

Image
Foto: Profimedia

Oni koji prate karijeru engleskog vratara odmah će vam reći kako je Pickford teški recidivist kada su u pitanju ovako brutalni prekršaji

19.10.2020.
18:11
Profimedia
VOYO logo

Vratar Evertona i engleske nogometne reprezentacije Jordan Pickford izbjegao je naknadnu kaznu za start na braniču Liverpoola Virgilu Van Dijku, zbog kojeg je nizozemski nogometaš završio na operaciji križnog ligamenta desnog koljena, odlučilo je disciplinsko tijelo Engleskog nogometnog saveza (FA). Iz FA-a su poručili da će razmatrati naknadne kazne samo za slučajeve koji su promakli sucu utakmice i VAR pomoćnicima.

U Pickfordovom slučaju VAR je presudio da je nije bilo elemenata za dosuđivanje kaznenog udarca, jer je nasrtaju Evertonova vratara na Van Dijka prethodio Nizozemčev ulazak u poziciju zaleđa. VAR je također zaključio da vratar engleske reprezentacije za svoj start nije zaslužio biti kažnjen izravnim crvenim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Liverpoola se nisu željeli izjasniti koliko dugo će momčad biti bez svog najboljeg obrambenog igrača i jednog od ključnih u prošlosezonskom pohodu na prvi naslov prvaka Engleske nakon 30 godina, ali postoji realna mogućnost da se Van Dijk više neće vraćati na teren u ovoj sezoni.

Image
Image

Mario Mandzukic of Croatia lies injured with Goalkeeper Jordan Pickford of England and John Stones of England Croatia v England, Semi Final, 2018 FIFA World Cup football match, Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - 11 Jul 2018,Image: 377572564, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mandžukić zna kako je to

E sada, oni koji prate karijeru engleskog vratara odmah će vam reći kako je Pickford teški recidivist kada su u pitanju ovako brutalni prekršaji. Pickford je svojevremeno ovako divljački startao i na hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića. Njega je "skršio" na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi prvog produžetka Ivan Perišić je centrirao u kazneni prostor, a tamo je Mandžukić bio prvi na lopti i tada mu je Pickford, slično kao i Van Dijku, ušao u šut, obranio, ali je usput i đonom startao na njegovu potkoljenicu.

Bivši Vatreni je tada zaradio dvije duboke rane od čepova i ostao je ležati na travnjaku, a u trenucima kada je John Stones, stoper Engleske, provjeravao je li sve u redu s Mandžukićem, Pickford je stajao nad njim i govorio mu - "ustani glupane". Srećom, Mandžukić je ostao čitav i kasnije mu se osvetio pogotkom i odveo je Hrvatsku u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jordan Pickford of England makes a save from Mario MandZukic of Croatia. Croatia v England, Semi Final, 2018 FIFA World Cup football match, Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - 11 Jul 2018,Image: 377560263, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no

No, to nije sve

No, Pickford je nakon toga, samo dva mjeseca kasnije, đonom startao na napadača Southamptona Dannyja Ingsa, kojem je kopačkama poderao dres udarivši ga u leđa. Za taj krvnički start trebao je, vjerojatno, biti isključen, ali tada nije dosuđen niti prekršaj, a kamoli nešto više.

Nije tu kraj. U istoj je sezoni đonom krenuo i na Delea Allija, ali ovaj je malo uspio izmaknuti nogu i spasio se od gotovo sigurnog loma noge. Pickford je i tada prošao nekaženjeno. Bili je, očito, samo pitanje vremena kada će netko teže nastradati zbog ove hazarderske igre, a eto Van Dijk je bio prva velika žrtva, nadamo se i zadnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo