OSVOJIO LIGU PRVAKA / Kloppa preplavile emocije nakon velike pobjede: 'Ovo je najbolja noć naših profesionalnih života'

Image
Foto: AP Images

"Jeste li ikad vidjeli ovakvu momčad?", rekao je Klopp nakon utakmice

2.6.2019.
8:21
AP Images
VOYO logo

Nakon što je s Liverpoolom u subotu osvojio naslov prvaka Europe, njemački trener Jurgen Klopp rekao je kako je to bila najbolja noć u njihovim životima dok su njegovi igrači pobjedu od 2-0 nad Tottenhamom nazvali "nečim posebnim".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li ikad vidjeli ovakvu momčad? Ovakvu borbu bez benzina u spremniku? I imamo vratara koji je sve stvari čini laganima", rekao je Klopp nakon utakmice podno madridskog stadiona Wanda Metropolitano.

"Ovo je najbolja noć naših profesionalnih života. U normalnim situacijama 20 minuta nakon utakmice već sam polupijan, ali sad sam pio samo vodu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desni branič Trent Alexander-Arnold je izjavio: "Teško je ovaj osjećaj pretvoriti u riječi. Zaslužili smo ovo više od bilo koga. Napravili smo nešto posebno. Ja sam samo normalan dečko iz Liverpoola kojem se ostvario san".

"Svi smo sretni, ja sam posebno zadovoljan što sam ovoga puta mogao odigrati svih 90 minuta. Svi su dali sve, nije bilo velikih pojedinačnih predstava, cijela momčad bila je nevjerojatna", istaknuo je napadač Mohamed Salah strijelac za 1-0 iz prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo VAR sljedeće sezone, ali zasad mi se sviđa. Puno sam žrtvovao za karijeru, iz sela sam došao u Kairo i biti Egipćanin na ovoj razini za mene je nevjerojatno", dodao je Salah koji se lani u završnici protiv Real Madrida ozlijedio na samom početku utakmice u kojoj je Liverpool izgubio s 1-3.

Klopp ušao u elitu, rekorderi Paisley, Ancelotti i Zidane

Njemački nogometni stručnjak Jurgen Klopp upisao se u skupinu nogometnih stručnjaka koji su osvojili klupski naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloppu je to bilo treće finale Lige prvaka i prvo slavlje nakon što u prva dva pokušaja nije uspio. Prije šest godine vodio je Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1-2), a prošle godine je na klupi Liverpoola izgubio od Real Madrida (1-3). Klopp je 2016. izgubio i finale Europske lige, tada su 'redsi' izgubili od Seville sa 1-3.

Do sada je samo jedan trener izgubio tri finala Lige prvaka, Talijan Marcello Lippi i to na klupi Juventusa 1997., 1998. i 2003. Međutim, Lippi ipak ima jedan naslov prvaka Europe osvojen s Juventusom 1996. protiv Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješniji treneri u povijesti Kupa i Lige prvaka su Englez Bob Paisley, Talijan Carlo Ancelotti i Francuz Zinedine Zidane. Paisley je to uspio na klupi Liverpoola (1977, 1978, 1981), Ancelotti s Milanom (2003, 2007) i Real Madridom (2014), a Zidane na klupi Real Madrida (2016, 2017, 2018).

Samo je pet trenera osvajalo europski naslov s dva različita kluba - Ancelotti (Real Madrid, Milan), Ernst Happel (Feyenoord, HSV), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern Munchen), Jose Mourinho (Porto, Inter), te Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern Munich).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmorica su osvajala europski tron i kao igrač i kao trener - Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Zinedine Zidane.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo