KLOPP SLAVIO PROTIV MOURINHA, LIVERPOOL JE PRVI U ENGLESKOJ: / Salah i Firmino pogodili za veliku i važnu pobjedu Redsa

Image
Foto: Profimedia

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Redsi dominirali, ali isto tako sva tri boda su mogla otići i gostima

16.12.2020.
23:23
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 13. kola, ali i dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva, Liverpool je na Anfieldu pobijedio Tottenham sa 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Roberto Firmino u 90. minuti.

Tottenham se ove sezone prometnuo u jednog od kandidata za naslov prvaka, no aktualni prvak je pobjedom u derbiju pokazao kako ne misli samo tako napustiti tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Redsi dominirali, ali isto tako sva tri boda su mogla otići i gostima.

Domaćin je zasluženo poveo u 26. minuti golom Mohameda Salaha. Egipatski napadač je pucao, lopta je pogodila Alderweirelda i u velikom luku svladala Llorisa za Salahov 11. gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je nastavio pritiskati i kada se već činilo kako će zabiti za 2:0, u 33. minuti je sijevnula kontra koju je u 1:1 pretvorio Son Heung-Mina za svoj, također jedanaesti pogodak sezone.

U 63. minuti Spursima je prošla još jedna kontra, no Bergwijn je pogodio vratnicu, a deset minuta kasnije gredu je na drugoj strani pogodio Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se već činilo kako neće biti pobjednika, Liverpool je došao do pobjede. Robertson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za 2:1.

Ovom pobjedom aktualni engleski prvak se odvojio na vrhu i sada ima tri boda više od Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ARSENAL PONOVNO KIKSAO: /

Leeds razvalio Newcastle u ludoj utakmici sa čak 7 golova

Image
ARSENAL PONOVNO KIKSAO: /

Leeds razvalio Newcastle u ludoj utakmici sa čak 7 golova

Loš Arsenal

U ranije odigranom susretu nogometaši Arsenala produžili su niz bez pobjede na šest susreta nakon što kod kuće odigrali 1:1 protiv Southamptona. Ironični bi dodali kako je to ipak pomak nakon tri uzastopna poraza.

Gosti su poveli u 18. minuti preko Thea Walcotta, a Topnici su izjednačili u 52. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyang kojem je to bio prvi ligaški pogodak na stadionu Emirates nakon 648 minuta posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 10 minuta kasnije Arsenal je ostao s igračem manje nakon što je isključen Gabriel Magalhaes.

Everton je na gostovanju pobijedio Leicester City sa 2:0 golovima Richarlisona (21') i Holgatea (72'). "Lisice" su tako propustile priliku barem privremeno preuzeti vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leeds United je u sjajnom susretu pobijedio Newcastle United sa 5:2. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, no Leeds je uspio okrenuti rezultat.

Za domaći sastav zabili su Bamford (35'), Rodrigo (61'), Dallas (77'), Alioski (85') i Harrison (88'), a za goste Hendrick (26'), Clark (65'). Alioski je postao prvi makedonski nogometaš koji je zabio pogodak u Premier ligi nakon Georgija Hristova 1998. u dresu Barnsleyja i to baš na Ellan Roadu u susretu protiv Leedsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Liverpool sa 28 bodova, Tottenham ima 25, a Southampton i Leicester City po 24 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo