KINEZI STIŽU U SERIE A: / Sammirovi gazde kupuju slavni talijanski klub

Image

Talijanski Inter opet je na prodaju. Samo dvije i pol godine nakon što je preuzeo većinsko vlasništvo od obitelji Moratti, Erick Thohir želi prodati slavni talijanski klub.

5.4.2016.
11:33
VOYO logo

Tajlandskom tajkunu očito je dojadilo vlasništvo nad nogometnom 'igračkom', s kojom u tri sezone nije osvojio ni jedan trofej. Kao novi vlasnik spominje se kineska kompanija Saning, koja u domovini već u svom portfelju ima nogometni klub Jiangsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva igrača dali 78 milijuna eura

Kinezi bi tako, nakon što su poharali tržište ove zime dovlačeći neke od nogometnih zvijezda u domaću ligu, ušli u europski nogomet na velika vrata. Za Alexa Teixeiru Šahtaru su platili 50 milijuna eura, za Ramiresa iz Chelseaja 28 milijuna. U tom klubu od veljače 2015. igra i hrvatski Brazilac Sammir kojega su Kinezi doveli iz Getafea za pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava o prodaji kluba uzdrmala je Inter. Trener Roberto Mancini već traži rješenja za opciju odlaska, jer bi kineski vlasnici doveli novog trenera. Navodno je za njega najviše zainteresiran ruski Zenit.

Gdje će Brozović i Perišić

Zbog poštivanja financijskog fair-playa koji je Interu nametnula Fifa, "nerazzurri" teško održavaju korak s vodećim europskim klubovima. Kineski kapital dao bi novi zamah Interu koji je Novu godinu dočekao na prvom mjestu Serie A, a sad već ima 18 bodova manje od vodećeg Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je kako bi u slučaju dolaska kineskih vlasnika u novom odnosu snaga kotirali hrvatski igrači u Interu, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, koji imaju odličan status kod Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo