Nijemci objavili pomalo nevjerojatan plan za Mandžukića

Mario Mandžukić ponio je prema Kickeru epitet najboljeg nogometaša susreta u četvrtfinalnom ogledu DFB-Pokala protiv HSV-a u kojem je zabio hat-trick.

13.2.2014.
12:41
VOYO logo

Mandžukić je predvodio svoju momčad do super-uvjerljive pobjede 5-0 s postignuta tri pogotka, a ugledni njemački dvotjednik ocijenio je njegovu 90-minutnu predstavu savršenom jedinicom (ocjene se kreću u rasponu od savršene jedinice do najlošije šestice).

Najbliže mu se po izvedbi, ali i ocjeni približio Toni Kroos s ocjenom 1.5. S druge strane, hrvatski nogometaši Hamburga Milan Badelj (do 72. minute) i Ivo Iličević (90 minuta) ocijenjeni su očekivano slabo s 4.5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kickeru donose tekst pod naslovom "Jasan odgovor od Mandžukića i Kroosa", aludirajući na njihove nedavne probleme s trenerom Pepom Guardiolom zbog navodnog nezalaganja na treningu, odnosno prijevremenog povlačenja iz igre. U opisu Mandžukićeve igre stoji: "Hladnokrvni strijelac, tri prilike - tri gola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić zaslužio je solidnu trojku u 3-2 gostujućoj pobjedi svog Wolfsburga nad Hoffenheimom u susretu u kojem je asistirao kod trećeg gola, dok je Ivica Olić ostao neocijenjen za posljednjih 10 minuta igre. U četvrtfinalu DFB-Pokala je nastupio još jedan hrvatski nogometaš, a riječ je o Srđanu Lakiću čiji je Kaiserslautern slavio u gostima kod Bayera s 1-0 nakon produžetaka. Lakić je zaigrao od 85. minute i ocijenjen je s 4.5.

Njemački Bild otkrio je novog zainteresiranog klijenta za usluge napadača hrvatske nogometne reprezentacije, Marija Mandžukića, aktualnog člana minhenskog Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hat-trickom HSV-u u utakmici njemačkog kupa Mandžukić je poslao jasnu poruku treneru Pepu Guardioli, koji je već dogovorio dolazak poljskog konkurenta u napadu Roberta Lewandowskog na kraju ove sezone. Osim što si podiže rejting kod trenera, Mandžukić svojim igrama i pogocima podiže interes i kod drugih klubova, a prema posljednjim informacijama, novi, odnosno stari zainteresirani klijent je njegov prošli klub – Wolfsburg!

Bild je uvjeren da će Vukovi, ukoliko na kraju ove sezone izbore nastup u Europi, nastojati maksimalno osnažiti svoju momčad za iduću sezonu, a jedno od imena koje će pokušati dovesti je i naš reprezentativac. Ukoliko Wolfsburg ne uspije izboriti barem Europa ligu, teško je da bi se Mandžukić odlučio za igranje samo u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg, za koji trenutno nastupaju već dvojica Hrvata (Ivica Olić i Ivan Perišić), trenutno zauzima visoko šesto mjesto na bundesligaškoj ljestvici sa svega četiri boda manje od mjesta koje dogodine vodi u kvalifikacije Lige prvaka, te šest bodova manje od direktnog plasmana u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

Čini se da bi naš reprezentativac, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, mogao imati slatkih briga oko pitanja: "Gdje bih sada mogao nastaviti karijeru?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo