KEK, JUNAK SVIH RIJEČKIH JUNAKA: / 'Nije nam bilo lako nakon 'šamaranja' u Maksimiru, igrače sam zaključao i prijetio im'

Image

Riječani slave dvostruku krunu, u finalu Hrvatskoj kupa pobijedili su s 3:1 Dinamo, Rabuzinovo sunce obasjalo je Kvarner... Slavi i Matjaž Kek, trener Rijeke.

31.5.2017.
22:44
VOYO logo

"Naša momčad i stručni stožer doživjeli još jedan vrhunac, nije bilo lako nakon 'šamaranja' u Maksimiru, ali još jednom se pokazalo kako nikad nije dobro prekrižiti moje igrače. Osvojili smo kup u sjajnom ambijentu. Gušt je igrati u ovakvom ambijentu, Dinamo je jak suparnik, čestitam na korektnosti, ali ovo je naša zaslužena pobjeda", kazao je Kek koji je nakon subotnje "petarde" u Maksimiru morao podići momčad.

"Zaključao sam ih u sobu i počeo im prijetiti! Pametni su to dečki, znali su oni poštovati finale Kupa, u suprotnom imali bi velikih problema. Mladi su to ljudi, teško se njima nositi s emocijama kad vam pjeva 30 tisuća ljude. Mi se nismo skrivali u subotu, ali smo bili loši. Neki su mislili kako je Rijeka gotova, da smo na aparatima. A sada je proradio naš inat, igrači su prihvatili neke moje ideje i zato je ovaj trofej još slađi. Ponosan na ove igrače, na Damira Miškovića, na ljude oko sebe, navijače...", nabrajao je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIJEČANI U SPEKTAKLU UZELI I KUP! /

Dinamo im nije mogao ništa, Kekova momčad slavi dvostruku krunu

Image
RIJEČANI U SPEKTAKLU UZELI I KUP! /

Dinamo im nije mogao ništa, Kekova momčad slavi dvostruku krunu

Rijeka je utakmicu prelomila početkom nastavka.

Kek: Ove sezone moja momčad nije zakazala

"Gol kad padne na početku poluvremena, presiječe suparnika, to smo mi osjetili u Maksimiru u subotu. Sad smo dali gol u pravom momentu, kasnije smo sve kontrolirali i apsolutno zasluženo uzeli trofej. Znali smo da moramo istrpiti neke igrače koji više nisu mogli, Franko, Gorgon imali su problema, ali s četiri ofenzivnva igrača pokazao sam da ne želimo čekati, da želimo napasti", analizirao je Kek uspjeh svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Teško će biti Riječanima sljedeće sezone ponoviti ovaj uspjeh, veliki je zadatak pred Upravom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Puno je mene nogomet naučio'

"Put Rijeke je sasvim jasan, mi ne trebamo osvajati u serijama, ne mogu to obećati, ali dužni smo poštovati principe u nogometu, borbu za svoj dres. Moram reći da ova momčad nije zakazala ovo proljeće. Uz malu rotaciju, dobivali smo presudne utakmice", dodao je Rijekin trener.

Kek zna kako se dolazi do uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je mene nogomet naučio, puno puta 'šamarao'. Nikad ne smiješ potcijeniti suparnika, odmah stiže kazna. Nije uvijek pravedan, ali nogomet je na kraju sezone pobijedio. O ovoj će se sezoni pričati godinama, moramo biti sretni i veseli, ali ne i bahati. Nogomet ovim danom nije završio", zaključio je slovenski stručnjak.

Petev: Nije dobro

Dinamo je nakon 12 godina ostao bez ičega na kraju sezone, bugarski stručnjak Ivajlo Petev "potpisuje" jednu od najneuspješnijih sezona u novovjekoj povijesti maksimirske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo nije uspio, u utakmicu smo ušli jako loše, a s obzirom na prikazanu igru, na poluvremenu smo imali dobar rezultat, 1:1. Primili smo u nastavku gol koji nismo smjeli primiti. Nakon toga smo 20 minuta bili dominantni, ali smo onda primili i treći gol", sažeo je tijek utakmice Dinamov trener Ivajlo Petev.

Teško je Bugarin pronalazio prave riječi nakon novog potopa u sudaru s Riječanima. Subotnja pobjeda 5:2 u derbiju s Rijekom bila je tek "mazanje očiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro, izgubili smo prvenstvo i kup, idemo analizirati situaciju. Mi trebamo puno, jako puno raditi da budemo na razini na kojoj moramo i želimo biti. Trebamo svježu krv, ali imamo plan. Pripreme kreću 21. lipnja, tada sve kreće ispočetka", kazao je Petev i dodao:

"Moj ostanak na klupi? Nije pitanje za mene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo