KAZNA ZBOG DRONA S HRVATSKOM ZASTAVOM: / Nogomet u BiH potresa veliki skandal

Image
Foto: Screenshot

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznilo je u utorak Hrvatski športski klub Zrinjski kaznom od sedam tisuća maraka (oko 28.

24.10.2017.
20:13
Screenshot
VOYO logo

Kako je u utorak priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, Stegovno povjerenstvo pod predsjedanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj u Sarajevu kaznilo mostarski klub zbog "propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača te nadlijetanja drona iznad stadiona".

Provokacija ili nacionalni ponos?

Povjerenstvo je odredilo novčanu kaznu od sedam tisuća maraka što je za bosanskohercegovačke prilike razmjerno visoka kazna jednom nogometnom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom subotnjeg ogleda između nogometaša Zrinjskog iz Mostara i Sarajeva stadion je više minuta nadlijetao dron na koji je bila obješena zastava bosanskohercegovačkih Hrvata. Dio bošnjačkih medija i javnosti je isticanje zastave, koja je tijekom rata bila i zastava Herceg Bosne, ocijenio nacionalizmom, skandalom i provokacijom, dok su hrvatski mediji i javnost isticali kako se radi o isticanju njihovih nacionalnih obilježja, ocjenujući pokušaje zabrane nacionalne zastave šovinzimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo