KATASTROFA GUARDIOLE NA GOODISON PARKU: / Everton ponizio City i nanio Pepu najteži ligaški poraz

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

U pretposljednjoj utakmici 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je na svom Goodison Parku s uvjerljivih 4-0 (1-0) nadigrao Manchester City.

15.1.2017.
16:43
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Ako je prije ovog kola City imao kakve-takve izglede za ostanak u borbi za naslov prvaka, nakon katastrofe na Goodisonu valjda je svima jasno da Guardiolina momčad neće biti novi engleski prvak. A, kako građani igraju, imat će težak zadatak plasirati se i u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica sezone za Everton

Momčad Ronalda Koemana odigrala je najbolju utakmicu sezone i osramotila bogate Guardioline zvijezde, koje se nakon ovog sraza moraju zapitati neke stvari. Iako, dosta toga ide na dušu očajnom golmanu građana Bravu, koji je primio 13 golova iz zadnja 21 udarac koji su išli u njegova vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Toffees poveli u 34. minuti

Everton je do vodstva stigla u 34. minuti pogotkom Romelua Lukakua, da bi u nastavku dvoboja sastav iz Liverpoola priredio pravo slavlje za svoje navijače te s još tri pogotka napunio mrežu sastava pod vodstvom Pepa Guardiole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2-0 povisio je drugi belgijski reprezentativac Kevin Mirallas u 47. minuti. Tom Davies je u 79. minuti po treći put svladao Brava, a konačnih 4-0 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio je 19-godišnji Ademola Lookman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton se ovom pobjedom učvrstio na sedmom mjestu sa 33 boda i smanjio zaostatak za petoplasiranim Manchester Cityjem na devet bodova. Na vrhu ljestvice je Chelsea sa 52 boda, ispred Tottenhama sa 45 te Arsenala i Liverpoola koji imaju po 44, ali momčad Juergena Kloppa ima utakmicu manje. U zoni ispadanja su Hull sa 16 bodova te Sunderland i Swansea sa po 15.

U posljednjoj utakmici, ujedno i derbiju 21. kola engleskog prvenstva, Manchester United je od 17 sati domaćin Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo