PAŠALIĆ I VLAŠIĆ PRED NOVINARIMA / 'Ne znamo što se događa u Belgiji, nije to naša briga. Samo nam je jedno bitno, a savjete od šogora neću tražiti'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Vatreni za dva dana igraju ključnu utkamicu

29.11.2022.
15:14
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 16 sati igra protiv Belgije posljednju utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru. pobjeda i remi vode nas dalje, dok poraz uz pobjedu ili remi Maroka znači da se Vatreni vraćaju kući. Dva dana uoči tog susreta Mario Pašalić i Nikola Vlašić stali su pred novinare.

Image
KAKO DO FINALA? /

Pojavila se projekcija drugog kruga: Hrvatskoj u osmini prijeti Njemačka, a u četvrtfinalu joj se smiješi krvnik

Image
KAKO DO FINALA? /

Pojavila se projekcija drugog kruga: Hrvatskoj u osmini prijeti Njemačka, a u četvrtfinalu joj se smiješi krvnik

"Svaka utakmica je bitna. Tako je i ova utakmica posebna za mene. Neću tražiti nikakve savjete od svog šogora.  Ne znamo što se događa u Belgiji, nije to naša briga, ne tiče nas se. Mi smo fokusirani na to da odigramo dobru utakmicu", rekao je Vlašić i prokomentiraoizjave belgijskog izbornika Roberta Martineza, koji je rekao da Belgija ima samo deset posto šanse za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vidimo Belgiju, u zadnjih nekoliko godina često su bili prvi na FIFA-inoj ljestvici, možda time samo želi skinuti teret s ekipe, no oni su stvarno odlični, imena igrača govore sve", kazao je Vlašić.

"Ne smijemo se zavaravati s njihovom situacijom. Belgija je pobijedila prvu utakmicu, ima tri boda i može proći dalje. To je ekipa s previše iskustva i s previše dobrih igrača da bi ih se tako lako otpisivalo", istaknuo je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda nisu u nekoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju svi mogu iskočiti i napraviti svakom probleme, tako da moramo biti jako, jako oprezni, Imamo danas i sutra još vremena za dogovoriti detalje i krenuti spremni u utakmicu", dodao je.

Pobjeda bi nam donijela prvo mjesto, a bod siguran prolazak "Jako je teško ući u utakmicu s mišlju da ideš po bod. To nije naš mentalitet, jer kad ideš na bod, primiš gol i već je panika. Trebamo ići po pobjedu i nadati se najboljem ishodu. Moj osobni osjećaj je odličan, ovo je najveća pozornica na svijetu i ponosan sam da sam tu", kazao je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O postupku

"Je li nam Modrić dao kakav savjet uoči Belgije? Čast je dijeliti svlačionicu s Modrićem, njegovo će ime ostati upisano u povijesti. Nije mi dao nikakav savjet za ovu utakmicu. Koliko god bile ove utakmice velike, on ih je odigrao puno. Ne radi dramu, daje nam podršku i zato je on kapetan. Ova utakmica je bitna i ne treba na nju gledati kao nešto 'vau", poručio je Vlašić, a onda je uslijedilo pitanje o disciplinskom postupku protiv Hrvatske.

"Nećemo komentirati taj postupak. HNS osuđuje svaku diskriminaciju i rasizam. Izjasnit ćemo se prema FIFA-i o tome pa ćemo vidjeti što će biti", kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romelu Lukaku mogao bi se vratiti u sastav.

"Nije u idealnoj formi, ali je važan igrač za Belgiju. Ako bude igrao, dosta ćemo pozornosti obratiti na njega. Moramo se pripremiti za cijelu momčad Belgije, a ne samo na Lukakua", rekao je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitani su i strahuju li da će Belgiju mobilizirati dodatno zadnji događaji. "Ne bi bilo dobro previše se obazirati na njihove probleme i stvari. Oni neka rade što hoće, a mi trebamo igrati svoju igru", rekao Pašalić.

"Fokus je na nama, Belgiju cijenimo i poštujemo, nas se to u njihovim redovima ne tiče", dodao je Vlašić, koji je otkrio i to da je ozljeda lista prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo