KATALONCI SE NAKLONILI VATRENOM: / Rakitić pred velikim uspjehom: 'Bez njega je momčad nezamisliva'

Image
Foto: AFP

Najvažniji trenutak bio mu je gol u finalu Lige prvaka 2015. protiv Juventusa.

28.2.2018.
9:30
AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić u četvrtak će po 200. put u karijeri odijenuti dres Barcelone. Vodeća momčad španjolskog prvenstva gostuje u Las Palmasu, a tim je povodom katalonski Sport posvetio je poduži tekst Vatrenom.

"Odmah po dolasku se uklopio u momčad. Pokazao je to svojom igrom, osvojenim naslovima i visokim postotkom nastupa. Od dolaska je nastupio u 89,2% utakmica. Bio je nezamjenjiv u tri sezone kod Enriquea, a sada je isto i kod Valverdea", piše Sport. Navode da je on jedan od onih igrača koji su nužni svakom treneru pogotovo jer ispunjava zadatke koji su mu namijenjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživa podršku

"Zbog prvljavog i neprepoznatog posla koji obavlja uživa podršku suigrača i navijača, koji cijene njegovo uporno vraćanje lopti u posjed i presijecanje suparničkih akcija. Međutim hrvatski reprezentativac daje i puno više do toga. Često dolazi iz drugog plana i odlično surađuje s napadačima. Ima sjajan udarac i odličan je s igrom glavom. Ne treba zaboraviti niti njegovu specijalnost: asistencije. Ove sezone već je namjestio četiri gola", pišu Katalonci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol Juveu

Rakitić je nastupio u 199 utakmica u šest natjecanja. U prvenstvu 124, Ligi prvaka 38, Kupu kralja 28, španjolskom Superkupu 6, europskom Supekupu 1 i Svjetkom klupskom prvenstvu 2. U tim utakmicama dao je 30 golova (21 u prvenstvu, pet u Ligi prvaka i četiri u Kupu). Najviše u sezonama 2015.-16. i 2016.-17. kada se po devet puta upisao u strijelce. Najvažniji mu je, ističu, bio onaj u finalu Lige prvaka 2015. protiv Juventusa.

"Jedna od njegovih osobina je poniznost. Iako je došao kao velika zvijezda Seville, puno je radio i žrtvovao se kako bi izborio povjerenje", završava se tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo