KATALONCI NABROJALI SVE SPORNE ODLUKE U KORIST REALA: / Prisjetili se i bizarne scene protiv Rijeke

Image
Foto: Screenshot

Kontroverzne odluke uvijek su se vezale uz Real.

13.4.2018.
13:11
Screenshot
VOYO logo

Tijekom povijesti Real Madrid su u europskim natjecanjima često pratile kontroverze. Sudačke odluke često su išle u njihovu korist u presudnim trenucima. Bio je to slučaj i ove srijede kada je Michael Oliver u trećoj minuti sudačke nadoknade odlučio pokazati na bijelu točku čime je uništio nadu Juventusa u veliki preokret. Mišljenja oko te odluke su podijeljena, a tako će i ostati zauvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski dnevni lista smješten u Barceloni Mundo Deporitvo, pobrojao je sve sporne odluke koje su išle u korist Reala u Europi. Sve je započelo 1957., prije 61 godinu, kada je Real zaigrao s Fiorentinom. Spomenuli su oni u tekstu odluke protiv PSG u osmini finala ove godine, protiv Bayerna lani, Atletica u finalu 2016., ali i Juventusa u finalu 1998. kada je Predrag Mijatović zabio za pobjedu iz zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je posebno zanimljivo za hrvatski javnost je da se Mundo prisjetio i obračuna Rela s Rijekom u šesnaestini finala Kupa Uefa 1984.-1985. Rijeka je iz prvog susreta u Madrid donijela prednost od 3:1, ali je Santiago Bernabeu poražena s 3:0. Sudac je na toj utakmici isključio čak tri nogometaša Rijeke. Među njima je bio i gluhonijemi Damir Desnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U toj uzvratnoj utakmici belgijski sudac Roger Shoeters doslovno nas je uništio isključivši Milenkovića, Tičića i mene. Posebno je bila farsa moje isključenje, zbog mog navodnog prigovora. Što se ustvari dogodilo, sudac je svirao prekid, a ja sam nastavio trčati... Kada sam vidio da svi stoje, izbio sam loptu u aut, a sudac me je isključio uz obrazloženje da sam prigovarao. Nešto nezapamćeno u povijesti noogmeta. Samo znam da je tog suca UEFA doživotno suspendirala, međutim ostaje žal što nas je Real izbacio, a bili smo bolji“, pojasnio je lani Al Jazeeri nekadašnji lijevokrilni napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo