PROCURIO ZAPISNIK / Otkriveno tko je nokautirao navijača Rijeke, ali i detalji sramotnog skandiranja i incidenata zbog kojih će pljuštati kazne

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

hajduku i Rijeci prijete žestoke sankcije

21.11.2021.
21:45
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede u 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, svladavši u odličnoj utakmici na Rujevici domaću Rijeku sa 3-2 (1-0). Marko Livaja je doveo Hajduk u vodstvo u 45. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu došla do preokreta pogocima Josipa Drmića u 54. minuti i Roberta Murića s bijele točke u 79. minuti.

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Navijač Rijeke uletio u teren dok su Bijeli slavili pobjedu, nije se dobro proveo. Pogledajte i nerede na tribinama

Image
OVO NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U /

Navijač Rijeke uletio u teren dok su Bijeli slavili pobjedu, nije se dobro proveo. Pogledajte i nerede na tribinama

Bila je ovo dosta burna utakmice s nekoliko incidenata. Najviše je odjeknuo onaj s kraja susreta kada je jedan navijač Rijeke uletio na teren, da bi na kraju bio nokautiran. Taj je navijač, naime, kako se čini udario Hajdukova pomoćnog trenera Mislava Karoglana, a onda je na koncu izvukao deblji kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK Rijeke i došlo je do međusobnog naguravanja gdje ga je Povjerenik HNK Hajduka Antonio Vuković udario šakom u glavu", stoji u zapisniku delegata Ante Vučemilovića, kojeg su objavila 24sata. Nije to jedina što je Vučemilović napisao, da će pasti žestoke kazne može se zaključiti iz sljedećeg:

Čekaju ih kazne

"Armada, tijekom utakmice u više navrata se skandiralo: "Ubij tovara", "tovarske pi*ke", "mrzim splitskog Hajduka" (4., 43., 45., 51. minuta). U 46. minuti "cigane, cigane", u 61. minuti zapaljena jedna baklja, nije bačena u teren za igru. U 31. minuti izvjesili transparent Vukovar - Škabrnja 1991-2021 uz pjesmu "Moja domovina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Torcida se nije baš proslavila:

"Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor istok i jednu baklju u teren za igru, glede toga sam zatražio do Povjerenika za sigurnost Rijeke Ivice Vrbaslije da se pojačaju sigurnosne mjere u sektoru Jug i u sektoru Istok, što je i brzom intervencijom i izvršeno. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. HNK Rijeka će dostaviti izvješće po uništenim stolicama. U 60. minuti bakljada Torcide, šest baklji plus tri bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo