KAPETAN KAKVOG KRALJEVSKI KLUB DUGO NEĆE IMATI: / El Comanche je grubijan s rijetko viđenim golgeterskim šmekom

Image
Foto: Profimedia

Oni koji ga vole vidjet će njegove golove i njegove startove na loptu u punom trku, a oni koji ga ne vole tek gomilu kartona i nepotrebnih izlazaka naprijed s pozicije stopera

30.3.2020.
10:42
Profimedia
VOYO logo

Nisu ovi dani baš najbolji za proslave, ali svaki istinski ljubitelj nogometa trebao bi bar čestitati 34. rođendan sad već legendarnom kapetanu Reala Sergiju Ramosu.

Iako se uoči prekida španjolskog prvenstva pisalo kako je pred odlaskom, Real Madrid će se teško samo tako odreći svog kapetana. Ramos je Kraljevski klub vodio do čak četiri trofeja prvaka Europe. Vodio, jer je on vođa u pravom smislu te riječi, u svlačionici i na terenu, što jasno govori njegov nadimak El Comanche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je samo puta zabio kad je bilo najvažnije. Kad biste Ramosa morali opisati u jednoj sceni, bila bi to ona u kojoj nema više vremena u sudačkoj nadoknadi, protivnička momčad želi obraniti još samo taj zadnji korner i gotovo je. Ali ne može ga obraniti jer bijela "četvorka" skače i rješava utakmicu u korist Kraljeva.

Bilo je to gotovo pravilo neko vrijeme. Ramos je zabijao kad je Realu najviše trebalo, a primjeri su brojni. Sjetimo se samo onog pogotka Atleticu u finalu Lige prvaka, sjeća ga se i Napoli kojem je zabio dva komada pa onda i Bayern... Dugačka je lista klubova kojima je ostao u gorkom sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: /

Real se rješava Modrića zbog krize, vraćaju wunderkinda? 'On je zamišljen kao Lukin nasljednik'

Image
BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: /

Real se rješava Modrića zbog krize, vraćaju wunderkinda? 'On je zamišljen kao Lukin nasljednik'

Revolucija

Ramos je revolucionaran igrač. Rijetko je viđen stoper koji može tako pouzdano biti i strijelac. Imao je zavidnu brzinu, a još i danas ima tehniku veznjaka te mu nije bio problem odigrati na bilo kojoj poziciji u zadnjem redu.

Možda i najjači dio njegove igre je njegov golgeterski instinkt. Ramos voli zabijati golove iako ima puno manje prilika za to od napadača ili veznjaka. Za Real je zabio 91, za Sevillu tri, a za Španjolsku 21. Stoper koji je zabio 115 pogodaka u karijeri. Nije loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

(L to R) Real Madrid's Brazilian defender Marcelo, Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric, Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos and Real Madrid's Belgian forward Eden Hazard pose with their 'Best' FIFA Football awards before the Spanish league football match between Real Madrid CF and CA Osasuna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on September 25, 2019., Image: 473265857, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP, OSCAR DEL POZO

No polomio je Sergio i poneku kost. Zapravo, dosta njih. Koliko god bio elegantan u napadu toliko je beskompromisan u obrani. Crvena je 27 puta bila boja njegovog kartona i tu obara mnogobrojne rekorde.

Najviše kartona ima u španjolskom prvenstvu, Ligi prvaka, El Clasicu, povijesti Real Madrida i Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ne možete mu negirati kvalitetu. Oni koji ga vole vidjet će njegove golove i njegove startove na loptu u punom trku, a oni koji ga ne vole tek gomilu kartona i nepotrebnih izlazaka naprijed s pozicije stopera. Sergio Ramos je ikona, svjetski i dvostruki europski prvak sa Španjolskom i, vjerujte nam, bit će tužan dan kad on napusti Santiago Bernabeu. Sretan rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo