Kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije Dario Marinović potpisao je dvogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Jimbee Cartagenom.

Marinović je bio ozlijedio ligamente lijevog koljena zbog čega je bio podvrgnut kirurškom zahvatu, no sada je kazao kako je koljeno "u redu".

"Prije 10 mjeseci sam operiran i sve upućuje na to da je koljeno u redu, da nema nikakvog razloga za brigu", izjavio je 30-godišnji Dubrovčanin na konferenciji za medije u južnom primorskom gradu Cartageni.

Prva opcija

Marinović je bio bez kluba od rujna te se htio vratiti u Španjolsku gdje je igrao za ElPozo Murciju od 2015. do 2018. godine.

"Ovo je odličan projekt. Prilikom prvog kontakta s Cartagenom uvidio sam da su ovdje i više nego ozbiljni ljudi. Žele odvesti klub na najvišu moguću razinu pa kada sam sve to čuo nisam mogao reći 'ne'. Cartagena mi je bila prva opcija pri izboru kluba, te smo sve brzo dogovorili", izjavio je.

'Sve je puno lakše kad imaš takvog trenera'

Brazilski trener Eduardo Sao Thiago Lenzt poznat kao Duda bio mu je već trener u Murciji i talijanskom Rietiju.

"Puno godina sam već izvan svoje zemlje, daleko od svoje kuće. Nije uvijek lako otići, napose sada kada imam bebu koja je daleko od mene, no dobro... kada imaš trenera koji te voli, poznaje te, koji ti se sviđa, sve je puno lakše. Duda je bio jedan od razloga zašto sam ovdje", rekao je Marinović koji se tako vratio u Španjolsku nakon igranja za talijanski Rieti te Split Tommy. Španjolsko malonogometno prvenstvo bilo je prekinuto sredinom ožujka zbog koronavirusa. Jimbee Cartagena je zauzimala 9. mjesto među 16 klubova prve lige, a osam najboljeplasiranih je igralo u doigravanju za prvaka.

Marinović je s Murcijom osvojio španjolski superkup 2016. godine i dva španjolska Kupa 2016. i 2017. godine. Sa Splitom je 2012. osvojio hrvatsko prvenstvo a igrao je i za kuvajtski Al-Yarmouku. Godine 2012. je na Europskom prvenstvu zabio pet golova za Hrvatsku čime je osvojio priznanje Srebrna kopačka budući da je tadašnji španjolski reprezentativac Jordi Torras s istim brojem golova, ali više asistencija dobio Zlatnu kopačku.