KAOTIČNA NOĆ: / Noževi, metalne šipke, automobili u plamenu...

Image
Foto: Screenshot

Kaotična je bila srijeda navečer u talijanskom gradu Napulju. U više dijelova grada vodili su se žestoki sukobi između navijača Napolija i varšavske Legije.

10.12.2015.
15:11
Screenshot
VOYO logo

Dva će se nogometna kluba sudariti ovaj četvrtak u posljednjem kolu grupne faze Europske lige, a uoči sportskog okršaja na travnjaku, vodio se i onaj nesportski na ulicama. Huligani iz redova navijača Legije spadaju među najnasilnije u Europi, a pristalice Napolija su zloglasni na Apeninskom poluotoku.

Među uhićenima i Bugari

Kad se dvije takve skupine nađu u istom gradu, ne može biti dobro. Prema dosadašnjim informacijama talijanskih medija, uhićeno je 16 osoba, a još 65 ih je privedeno radi identifikacije. Do prve je tučnjave došlo u blizini napuljskog aerodroma gdje su domaći huligani, uz pomoć istomišljenika iz Bugarske, priredili vatreni doček Legijinim navijačima. Epilog: uhićena sedmorica Talijana i dvojica Bugara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilje je nešto kasnije nastavljeno u centru grada gdje su uhićena sedmorica Poljaka koji su noževima, metalnim šipkama, topovskim udarima i ostalim oružjem napali domaće navijače. U još jednom incidentu Poljaci su napali četvoricu muškaraca i zapalili im automobil. Napuljska policija potvrdila je da je u neredima ozlijeđeno 14 pripadnika organa reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo