KAOS U REPREZENTACIJI SRBIJE: / 'Ovo je omalovažavanje i ponižavanje, baš kukavički'

Image
Foto: AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA

Kaos u srpskoj nogometnoj reprezentaciji!

22.3.2016.
13:46
AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA
VOYO logo

Prava pobuna vlada u taboru srpske nogometne reprezentacije. Dušan Tadić, Duško Tošić i Nemanja Gudelj putem medija poručili su kako više neće igrati za nacionalnu momčad dok je Radovan Ćurčić izbornik reprezentacije. Tako se Ćurčić susreo s velikim problemima nakon objavljivanja popisa za nadolazeće prijateljske utakmice protiv Poljske u Poznanju 23. ožujka i Estonije u Talinu 29. istog mjeseca.

'Tu su neke političke igre i neće se toga igrati sa mnom!'

"Tu su neke političke igre i neće se toga igrati sa mnom! Zahvaljujem vam. Ja se nikad ne miješam niti bunim u izbor trenera, ali ovdje se jednostavno više ne osjećam dobro... pa igraju igrači koji u klubovima sjede na klupi ili tribinama! Igranje za svoju zemlju i dalje je najveća čast i ako Ćurčić da ostavku, ja ću biti dostupan i nadam se skupiti još puno nastupa za Srbiju", izjavio je Gudelj za nizozemske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC
Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Dušan Tadić jedan je od igrača koji misle kako se obavezno morao naći na popisu izbornika za spomenute nadolazeće prijateljske srazove.

'Pogodilo me to'

"Pogodilo me to. Igram u najjačoj ligi na svijetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premier ligi. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom popisu reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada praktički iz novina saznajem da nisam među reprezentativcima. I još da saznam da nisam dovoljno dobar!? Mislim da sam zaslužio da me netko pozove i kaže o čemu se radi. Jer, vjerujte, nema boljeg osjećaja nego igrati za reprezentaciju. Ovaj način na koji se izbornik Radovan Ćurčić ponaša prema meni je omalovažavanje i ponižavanje. To je kukavički. Ne želim više igrati za reprezentaciju dok je Ćurčić izbornik", prenosi njegove riječi srpski Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Duško Tošić također je razočaran nepozivanjem u reprezentaciju.

'Očekivao sam da ću biti na popisu'

"Iskreno, razočaran cijelom situacijom. Očekivao sam da ću biti na popisu. U najboljim sam godinama i borim se za titulu u elitnom Bešiktašu. Mislim da sam zaslužio makar jedan poziv i da mi kažu istinu ako postoji neki drugi razlog za moje nepozivanje. Iz ljudskih razloga to bi bilo korektno. Ja sam čovjek koji se ne ljuti i koji se puno puta žrtvovao za reprezentaciju", rekao je Tošić za Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ALEXANDER KLEIN
Image
Foto: AFP, ALEXANDER KLEIN

Ovo nije prvi takav slučaj u reprezentaciji Srbije. Prije otkazivanja Tadića, Tošića i Gudelja, izborniku Ćurčiću rekao je ne i napadač Lazia Filip Đorđević, koji je otkazao svoj nastup za nacionalnu momčad poslije Ćurčićevog debija na klupi orlova u prijateljskoj utakmici protiv Grčke u studenom 2014. godine. Tada je srbija slavila sa 2:0, a Đorđević je odbio ući u igru nezadovoljan time što je taj susret trebao započeti s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo