PRVI INCIDENTI NA EURU: / Kaos u Marseilleu noć uoči početka natjecanja, policija imala pune ruke posla s huliganima

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Europsko prvenstvo u nogometu počinje danas navečer svečanim otvaranjem i utakmicom domaćina s Rumunjskom, no već i dan prije Eura došlo je do prvih sukoba navijača.

10.6.2016.
9:16
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Do nereda je došlo u navijački problematičnom Marseilleu nakon kojih je uhićeno nekoliko engleskih navijača. Da bi smirila uzavrele strasti, policija je koristila suzavac, palice i pse kako bi stavila pod nadzor navijače i domaće huligane koji su se gađali stolicama sa terasa kafića i restorana na ulicama ovog temperamentnog francuskog grada.

Potukli se u kafiću

Navijači su se potukli u kafiću, a nije poznato tko je prvi počeo. Iako, engleski navijači okrivljuju Francuze za početak nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprovocirali su nas, a zatim napali. Nitko od nas nije radio ništa loše, bilo nas je pijanih, ali to je bilo sve. Odjednom se odnekud pojavila banda Francuza koja nas je napala i gađala svim i svačim. Morali smo se braniti a onda se pojavila policija", ispričao je svoju verziju događaja jedan navijač Engleske iz Leedsa.

Navodno su Englezi pjevali:"ISIS, gdje si?", što je izazvalo na reakciju lokalne mladiće u ovom lučkom gradu u kojem ima veliki broj Arapa i koji je poznat po jakoj huliganskoj grupaciji pristalica Marseillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljalo se da bi upravo u Marseilleu moglo doći do problema

Inače se i pretpostavljalo da bi upravo u Marseilleu moglo doći do problema i nereda jer su engleski navijači još ranije najavljivali obračune s muslimanskim življem u tom gradu. Sve zbog mržnje prema IS-u i Muslimanima. Iako, ruku na srce, u tom gradu nema nikakvih ISIS-ovaca već samo muslimanskog življa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OZLOGLAŠENI ENGLESKI HULIGAN IMA KRVAVI PLAN ZA EURO KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: /

Ako se ostvari, zavladat će kaos

Image
OZLOGLAŠENI ENGLESKI HULIGAN IMA KRVAVI PLAN ZA EURO KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: /

Ako se ostvari, zavladat će kaos

A Marseille je takav grad koji baš ne dopušta da se napada njihovo lokalno stanovništvo i u kojoj navijači Marseillea paze da se druge gostujuće navijačke skupine baš ne "prešetavaju" gradom, odnosno, da ga navijački ne osvajaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi najavili napade na Engleze

Zanimljivo, i na SP-u 1998. u istom je gradu došlo do sukoba engleskih i domaćih navijača. Engleska prvu utakmicu igra u Marseilleu na Velodromeu u subotu protiv Rusije. To je jedan od dvoboja na Euru koji će biti pod posebnom paskom fracuskih organa reda jer su Rusi najavili napade na Engleze, a ruski huligani važe za jedne od onih huligana koji uživaju vrlo visok rejting u huliganskom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo