Sve opcije su otvorene / Kalkulacije za 'modro europsko proljeće': Evo što Dinamovcima treba da ponovno prezime u Europi

Image
Foto: Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo, ako uspije u svojim naumima, mogao bi ostvariti drugo 'europsko proljeće' zaredom

26.11.2019.
10:02
Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo večeras od 21 sat igra utakmicu 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Atalante na San Siru u Italiji. Računica je jasna, Dinamu treba remi i osvajanje tog jednog boda kako bi osigurali 3. mjesto u grupi. A 3. mjesto znači Europsku ligu, a samim time i 'europsko proljeće'. 

Još su u borbi i za 2. mjesto i osminu finala Lige prvaka, ali o tome će se više znati nakon utakmica u Milanu te nakon utakmice engleskog Manchester Cityja i ukrajinskog Šahtara. S bodom Dinamovci mogu prezimiti u Ligi prvaka, ali bez tog boda mogu i ispasti iz Europe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Modri izgube večeras od Atalante, ne smiju izgubiti na Maksimiru od Cityja ili Šahtar ne smije izgubiti kod kuće od Atalante. 

Dinamo, ako uspije u svojim naumima, mogao bi prezimiti drugu godinu zaredom u Europi. Dinamovci još pamte 8.studeni 2018. godine kada su pobijedili Spartak iz Trnave 3:1 u 4. kolu Europske lige golovima Amera Gojaka i Mislava Oršića te autogolom Kadleca. Nakon 1970. godine to je bilo prvo Dinamovo 'europsko proljeće'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je uoči Dinama igrala s talijanskim prvakom Juventusom. U tom je dvoboju Juventus pobijedio rezultatom 3:1. 

Momčad Dinama u kasnim popodnevnim satima u ponedjeljak je odradila posljednji trening na San Siru uoči utakmice. Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je angažirani, napadački Dinamo koji ide po tri boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica po običaju nije htio otkriti sastav, ali se može naslutiti da bi mogao izgledati jednako kao u prvoj utakmici u Zagrebu (Livaković - Leovac, Perić, Theophile-Catherine, Stojanović - Ademi, Dilaver, Moro - Oršić, Olmo, Petković). Jedina promjena bit će neigranje Nikole More koji je protiv Šahtara dobio crveni karton. Umjesto njega uskočit će Luka Ivanušec ili Amer Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo