'jedinicu' hrvatske čeka operacija / Kalinić: 'Trener mi je rekao da ću igrati čim se vratim. Kvalifikacije? Trebao nam je šamar'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ozljeda je uvijek loša vijest, no Kalinić tvrdi kako bi se već za mjesec dana trebao vratiti među vratnice

8.4.2019.
22:36
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Lovri Kaliniću neće ostati u dobrom sjećanju početak kvalifikacija za Euro 2020. godine. 

Em je Hrvatska iz dvije neuvjerljive utakmice izvukla tek tri od mogućih šest bodova, em je naš Lovre, tek što je naslijedio 'jedinicu' Danijela Subašića nakon što se ovaj umirovio s ruskim srebrom u džepu, zaradio neugodnu ozljedu koljena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinića sutra čeka operacija koljena desne noge u Londonu. Ozljeda je uvijek loša vijest, no u njegovu slučaju dobro je što se radi o artroskopiji, čišćenju odlomljenog komadića meniska, što bi trebalo biti rutinski.

Priznaje Lovre da je prve probleme osjetio već na startu kvalifikacija protiv Azerbajdžana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj sam problem osjetio protiv Azerbajdžana, u 90. minuti utakmice, kad mi je Brekalo dao povratnu loptu. Išao sam je ispucati, a protivnički igrač “doletio” mi je u koljeno. Osjetio sam udarac, ali pomislio sam ‘nije to ništa’. Sutradan je koljeno bilo natečeno. Razgovarao sam s doktorom koji je rekao kako je njegova pretpostavka da se radi samo o boli od udaraca, da nemamo sad vremena, budući da je Mađarska blizu, raditi nekakve pretrage. Iskreno, nisam ni sam tome pridavao neku pažnju, smatrao sam “udarac kao udarac” i to je to", kaže Kalinić na početku razgovora za Sportske novosti. 

"Međutim, dva-tri dana nakon Mađarske vidio sam da bol ne prestaje. Konstantno je prisutan. Tako sam tri-četiri dana radio samo terapije. Napravili su snimku i vidjeli da je odlomljen komad meniska. Diskutirali smo je li pametnije da treniram s time i branim na utakmicama. Pristao sam, kazao kako idem probati do kraja sezone, pa ću možda na ljeto to riješiti. Dva-tri dana mi je bilo super, ali nisam radio klasične golmanske treninge. Pokušao sam trčanja, promjene pravca, sve je bilo normalno. Zatim sam došao na teren, dobio povratnu loptu, išao je desnom nogom ispucati i samo me presjeklo. Rekao sam ljudima da to nema smisla, može mi deset dana biti odlično, a jedanaesti se opet dogoditi problem. Planiram to očistiti, riješiti pa da budem miran. Ne želim na ovakav način biti na dispoziciju ni klubu ni reprezentaciji. Moram biti zdrav i fit."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi koji nisu profesionalni sportaši, kažu liječnici Kaliniću, s time mogu bez problema živjeti. Ne i vrhunski sportaši. 

"To je komadić, nije mi se pokidao cijeli menisk. Rutinska operacija, ali zahtijeva određeni period za oporavak. Nadam se da će sve ići kako treba. Rekli su da ovisi o otečenosti. Otkad mi se to dogodilo na treningu nije otečeno, samo je bolno. Doktori se nadaju da ne bih trebalo biti ni poslije operacije. U tom slučaju mogao bih nakon 7-8 dana već raditi puno stvari", kaže Lovre, potvrdivši da se na teren vraća za maksimalno mjesec dana, što znači da će odigrati i finiš sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je njegov status u klubu kad se u obzir uzmu svi problemi koji su ga snašli? 

"Popričao sam s trenerom Deanom Smithom otvoreno po tom pitanju. Realno, mi smo totalno druga ekipa nego kad sam tek došao. Kazao mi je: “Nažalost, dogodila ti se situacija da ti ništa nije išlo u korist, uvukla se i nervoza, ali ja te razumijem sto posto, nemoj se živirati, ti si naš prvi vratar, kad ozdraviš i budeš spreman, ti ćeš braniti, to uopće nije upitno.” Nisam se prepustio tome, želim raditi, želim uvjeriti sve po tko zna koji put da mi je mjesto na golu. Svaki vratar u karijeri ima uspone i padove. Po meni malo se previše frke diglo oko svega, bespotrebno, ali dobro, to očito nekome odgovara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što Lovre misli o šansama Hrvatske u kvalifikacijama za Euro? 

"Gledam na to maksimalno pozitivno. Nekad tri treba dobar šamar da te probudiš iz svega toga. Zaneseš se sa svim tim. Svi mi još živimo i prošlo ljeto i Svjetsko prvenstvo, teško je te neke stvari i uspomene zaboraviti jer leže u tebi. Ali siguran sam da ćemo se prodrmati i od sljedeće utakmice ponovno izgledati kako bismo trebali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo