Kakva legenda: 'Ne znam koliko sam novaca poklonio'

'A ne znan, teško je reć što ćemo napravit na EURO-u. Ali, legendo, imamo odličnu reprezentaciju, odlične igrače i odličnog trenera.

15.11.2011.
12:19
VOYO logo

Nogometni majstor koji je bio obožavan gdje god da je igrao (Perugia, Fenerbahče, Hajduk, Standard), ovih je dana traženiji nego ikad. Živi između Splita, Zagreba i Istanbula, a mi smo ga ulovili na putu iz Splita za Zagreb.

I ovoga je puta pokazao kolika je duša od čovjeka. Bio je u gužvi, nije mu se pričalo, ali kad smo ga zamolili za intervju, jednostavno nije znao odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aj, more, samo, legendo, nemoj dugo jer san na putu za Zagreb, iman tamo nekih obaveza", odvratio je Miki svojim poznatim flegmatičnim glasom i krenuo je razgovor koji nas je u pojedinim trenucima nasmijao do suza.

Po mnogima je Hrvatska u Istanbulu odigrala najbolju utakmicu još od EURO-a 2008. Kakvo je vaše mišljenje? Sve šta mogu reć je da su momci odigrali odlično. Nadan se da će tako i nastavit. Pobijedit Tursku u Istanbulu, i to još 3:0, nije mala stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da poznajete snagu Turske, je li vas iznenadila visoka pobjeda Vatrenih? Pa i nije baš. Turci jesu jaki, ali prvenstveno ka momčad. Imaju pobjednički mentalitet, ali kad gube onda lako potonu do kraja. Upravo se to dogodilo u Istanbulu.

Tko vas je posebno oduševio u Istanbulu?Olić, Srna, Ćorluka... Ma svi su odigrali na nivou. Svaka čast momcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li nakon 3:0 reći da su Vatreni već izborili EURO? Ja bi reka da možemo. Mislin, uvik stoje one stare – 'ima još 90 minuta' i 'u nogometu se nikad ne zna'. Teško da će oni preokrenit 3:0, ali ne triba se opustit pa da se desi neka pizd**ija.

Po vašim riječima, recimo da smo sigurni. Koliko Hrvatska može daleko u Poljskoj i Ukrajini? A ne znan, teško je to reć. Ali, legendo, imamo odličnu reprezentaciju, odlične igrače i odličnog trenera. To je za uspjeh dovoljno. A sad, opet ti moran ponovit, to je nogomet di nemoš u ništa bit sigiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o Slavenu Biliću? O prijateljima sve najbolje. Bija je odličan igrač, radi dobar posal i ka trener. Ima moju podršku.

Vlatko Marković? Ma ne bi tija o tome!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto? Sve šta kažem moglo bi se krivo protumačit. Već san ima takvih iskustava. Radije ne bi tija ništa reć.

Što kažete na 'svoje' Turke? Moje Turke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim, svoje pod navodnike pošto ste u Istanbulu ostavili veliki trag. Među njima je vladao veliki optimizam prije prve utakmice. No, jesu li se sad predali ili smatraju da nas mogu iznenaditi u Zagrebu? A to, ne znan šta misle jer se s nikin nisan čuja vezano za to. Nisu oni narod koji se tek tako predaje, ali, legendo, imamo 3:0, veliku prednost, teško će oni to stić. Nismo ni mi blesavi.

Gdje ćete gledati utakmicu? A da ti iskreno kažen, ne znan. To uvik odlučin u zadnji tren. Možda čak svratin i do Maksimira ako buden ima vrimena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste igrali u Fenerbahčeu, u Turskoj su vas doživljavali kao božanstvo. Tamošnji mediji nisu zaboravili da ste jednom kada je 'Fener' gubio 3:0, ušli u igru i zabili dva gola i dva puta asistirali. Navodno su vas navijači nakon toga na rukama nosili do doma? A te priče o božanstvima su mi najjače. Ja san uvik kad san igra i di god san igra, dava sve od sebe. S time san valjda zaslužija da me cijene, vole i poštuju. Sićan se tog događaja u Feneru, je, je, bilo je tako, ali ne bi se ja sad tija falit s time.

Kako vas Turci gledaju danas. Spominju li vas često? A šta me imaju spominjat kad san ja tamo često, skoro svakih misec dana. Osta san s mnogo ljudi tamo u dobron odnosu, iman dosta prijatelja, radin tamo i neki posal, i tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili ste čak posrednik u transferu Drage Gabrića iz Hajduka u Trabzonspor. Kako ste doživjeli njihov odnos prema Dragi nakon što je doživio prometnu nesreću? Naprosto su ga odstranili iz kluba. Mislin da je to kako su se ponili prema njemu jako ružno, to in nikako ne ide na čast. S time su me stvarno razočarali.

Kad je Drago odlazio u Tursku, navodno je predsjednik Trabzona u vašem dućanu u Splitu kupio najskuplje cipele i ostavio veliku napojnicu? Ma je, to su priče za malu dicu. Nije sigurno ništa kupija, sazna bi ja to. Moga je jedino dobit nešto na poklon, znaš kako to ide kod takih faca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se u krugu vaših kolega nogometaša spomene vaše ime, općenito je svima prva na pameti – Miki je ljudina. Obožavaju vas nogometaši, mediji, navijači. Koja je vaša tajna? Tajna? Neman ja tajne. Neman pojma šta ko kaže i ne znan šta bi ti reka na to pitanje. Uvik san bija ovakav kakav jesan. Nekome to odgovora, nekome ne, ja se neću minjat.

Priča se da ste čovjek koji je lak na novčaniku, da novac dijelite šakom i kapom. Kad biste sve zbrojili, koliko ste u karijeri podijelili novca? Asti, neman pojma. Iznenadija si me s ovin pitanjen. Stvarno neman pojma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači na Poljudu još i dan-danas zazivaju vaše ime. Imate li želju vratiti se na Poljud i preuzeti neku funkciju u klubu? Ma vratija bi se ja, ali trenutno neman vrimena. Čak su mi neko misto i nudili, ali nisan moga prihvatit jer se bavin drugin stvarima u životu. A jednog dana, ako buden moga i ako me budu tribali, volija bi pomoć.

Pa čime se danas bavite? A ne bi o tome, bavin se nekin svojin stvarima, ali ne volin pričat o tome u medijima. Ka ni o tome, tako ni o familiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o trenutnoj garnituri na Poljudu, predsjedniku Malešu, treneru Balakovu, igračkom kadru? Sve najbolje, legendo, sve najbolje!

U kakvom ste odnosu sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom? Dobron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj nas ubrzo očekuju parlamentarni izbori, kako gledate na trenutnu situaciju u državi? Očekujete li možda nekakve promjene? Ma politika ti mene ne zanima, ja san čovik iz sporta i ja ti volin pričat samo o nogometu. A to, oće li na vlast doć ovaj ili onaj, to ti je meni na deston mistu.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo