SJAJAN UDARAC / Kakva 'bomba' s centra: Engleski niželigaš se hvali 'najbržim golom ikad'

Image
Foto: Screenshot/X

Udarac lijevom nogom uhvatio je golmana nespremnog i lopta mu je preletjela preko glave, a pogodak je postignut za samo 2,31 sekundi

19.2.2024.
19:30
Screenshot/X
VOYO logo

Engleski nogometni niželigaš iz južnog Londona pohvalio se na društvenim mrežama da je srušio rekord za najbrži gol na svijetu. Croydon FC se susreo s Cockfosters Developmentom u polufinalu London Senior Trophyja u subotu, a bivši napadač Leedsa, Ryan Hall pogodio je gol izravno iz početnog udarca.

Image
ASISTENCIJA MAJERA /

Kramarić zabio najbrži gol karijere u odličnoj utakmici: Kovač bolji od Juranovića

Image
ASISTENCIJA MAJERA /

Kramarić zabio najbrži gol karijere u odličnoj utakmici: Kovač bolji od Juranovića

Njegov udarac lijevom nogom uhvatio je golmana nespremnog i lopta mu je preletjela preko glave, a pogodak je postignut za samo 2,31 sekundi. Hall se činio zapanjen vlastitim udarcem dok je slavio držeći raširene ruke, a njegovi ga suigrači grlili nakon senzacionalnog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croydon je objavio gol na svom X profilu i tvrdio da je to najbrži gol u povijesti prije nego što je zatražio potvrdu od Guinnessove knjige rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačno imamo video Ryana Halla kako postiže prvi gol za @Croydon_FC protiv @CockfostersDev na London Senior Trophyju. Pogodak je izmjeren na 2,31 sekundu, što smatramo najbržim golom u seniorskom nogometu na svijetu. Možete li potvrditi @GWR?." GWR je na pogodak odgovorio 'kakav gol sine, kakav gol', ali nisu potvrdili je li to bio najbrži pogodak ikada.

Na kraju tek četvrti najbrži?

Međutim, čini se da Hallov gol ipak nije najbrži u povijesti. Gavin Stokes zabio je za Maryhill protiv Clydebanka u utakmici niže škotske lige nakon samo 2,1 sekunde 2017. godine, a gol je postao 'viralan' na društvenim mrežama. Taj je gol bio drugi najbrži u povijesti, iza onog Nawafa Al Abeda koji je zabio nakon točno dvije sekunde u 4:0 pobjedi Al-Hilala protiv Al Shoalaha u Saudijskoj Arabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji spominju i kako je u srpskoj Drugoj ligi Vuk Bakić zabio nakon samo 2,2 sekunde u sudaru između Poleta i FK Dorćola, što znači da je Hallov 'čudesni pogodak' vjerojatno tek četvrti najbrži gol ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo