TAKTIČKA DISERTACIJA / Kako je povratnik u HNL srušio 'mit' na Poljudu? 'Reci Zeka, samo reci, letjet ćemo kao metci'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Najveća opasnost za Hajduk uoči ovog dvoboja bio je Zoran Zekić i pozitivni šok koji može izazvati povratak rođenog Osječanina na trenersku klupu...

23.10.2023.
11:33
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Uoči utakmice Hajduka i Osijeka, prema kladionicama (koje su uvijek dobar pokazatelj vjerojatnosti ishoda nekog događaja jer na tome zarađuju), Hajduk je bio veliki favorit za pobjedu i preuzimanje prvenstvene ljestvice.

Image

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nije se dogodilo. Nakon utakmice nam je glavom odmah prolazila legendarna izjava bivšeg stopera Hajduka Gorana Milovića: "Mi uvijek sve u*eremo", što najbolje opisuje nogometno stanje u Splitu zadnjih dvadesetak godina.

Najveća opasnost za Hajduk uoči ovog dvoboja bio je Zoran Zekić i pozitivni šok koji može povratak rođenog Osječanina na trenersku klupu izazvati. Prošlog je vikenda popularni "Zeka" bio razočaran nakon dva teška poraza od Vukovara i Širokog Brijega na memorijalnom turniru Blage Zadre, što nije bio dobar indikator uoči gostovanja na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Reci Zeka, samo reci'

Protiv Hajduka u Splitu pred novim trenerom igračima Osijeka nije nedostajalo motiva kao na memorijalnom turniru, a u osječkoj svlačionici stanuju i neki bivši igrači Hajduka, koji su imali što za pokazati. No, to sve uz briljantna Zekićeva taktička pretumbavanja ne bi bilo moguće.

Prvo je potkraj poluvremena potpuno izgubio živce nakon prekršaja Šarlije nad Mierezom i podsjetio nas na svoj karakter koji je nedostajao HNL-u ova tri mjeseca što ga nije bilo. Na poluvremenu je napravio sjajne dvije izmjene koje su već za dvadeset sekundi rezultirale pogotkom i dodatno pojačale njegov plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja je pokazao koliko zna igrati na rezultat, završivši utakmicu s čak osam destruktora čime je srušio "mit" o lošim igračima u Osijekovoj obrani, koja je jučer imala savršenu predstavu. Gotovo da osim nekolicine, gosti jučer nisu imali lošeg pojedinca na terenu što ne može biti slučajno.

Bila je to taktička disertacija povratnika u HNL, kome su igrači po povratku mogli otpjevati onu kultnu iz Slaven Belupa: "Reci Zeka samo reci, letjet ćemo kao metci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo