KAKO JE OVO MOGUĆE? / Hrvatski prvak iduće sezone kreće u bitku za Ligu prvaka dok još traje Europsko prvenstvo

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ostali naši predstavnici kreću nešto kasnije

16.12.2020.
12:38
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Uefa je u srijedu osvježila svoj kalendar natjecanja za iduću sezonu. Posebno je pritom zanimljivo da će se prvo pretkolo Lige prvaka igrati i prije nego što bude završeno Europsko prvenstvo.

Hrvatski prvak tako će iduću europsku sezonu započeti od 1. pretkola Lige prvaka, odnosno 6. ili 7. srpnja. Finale Eura predviđeno je za 11. srpnja 2021. na Wembleyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala tri naša kluba kreću od drugog pretkola Europske lige i započinju svoj put 22. 7. 2021.. Dakle, dva tjedna poslije prvaka.

Image

Prije nekoliko dana pak objavljeno je kao Uefa planira uvesti primjene u Ligi prvaka. Navodno bi od 2024. dosadašnja faza Lige prvaka po skupinama trebala biti ukinuta i te će se formirati liga u kojoj će biti 36 momčadi. Svaki bi prema tome odigrao 10 utakmica u ligi, a nakon toga bi se osam prvoplasiranih plasirao izravno u osminu finala. Klubovi od 9. do 24. mjesta onda bi igrali u doigravanju za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA navodno namjerava povući taj potez kako bi spriječila formiranje europske Superlige, natjecanja u kojem bi sudjelovali najjači i najbogatiji europski klubovi i koja bi praktički uništila Ligu prvaka.

Ovo bi bila garancija da će najveći klubovi konstantno igrati u elitnom natjecanju i to bi UEFA-i donijelo još veću zaradu od TV prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će o reformi natjecanja razgovarati na redovnom kongresu u travnju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo