KAKO DO EUROPSKOG PRVENSTVA: / Najveća šansa sada su nam - Talijani

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Očajne izvedbe protiv Azerbajdžana i Norveške u potpunosti su zakomplicirale put hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na Europsko prvenstvo.

7.9.2015.
9:01
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Rujanske ispite Hrvatska je dočekala na prvom mjestu u skupini H, ali remi protiv Azerbajdžana (0:0) i poraz u Norveškoj (2:0) bacili su je na treće mjesto. Do kraja kvalifikacija Kovačevi izabranici igraju kod kuće protiv Bugarske (pred praznim tribinama) i u gostima protiv Malte. Čak ni svih šest bodova iz ta dva ogleda ne jamče im pomak s trećeg mjesta.

Image
PROSINEČKI ZAUSTAVIO HRVATSKU: /

Vatreni bez pobjede iz Azerbajdžana

Image
PROSINEČKI ZAUSTAVIO HRVATSKU: /

Vatreni bez pobjede iz Azerbajdžana

Nositelji u dodatnim kvalifikacijama

Da bi uhvatili drugu poziciju i izravan plasman na Euro, naši bi nogometaši morali dočekati kiks zahuktalih Norvežana koji najprije igraju doma protiv Malte, a potom gostuju u Italiji. Uzme li Hrvatska šest bodova u dvije utakmice, a Norvežani ne uspiju pobijediti Talijane, naši će biti drugi, ili zbog boda više ili zbog boljeg međusobnog omjera protiv Skandinavaca. No, na takav rasplet ne mogu tako lako računati, posebno ne nakon užasnih igara u Bakuu i Oslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će se dogoditi ostane li Hrvatska na trećem mjestu? Najbolja trećeplasirana reprezentacija iz svih skupina izravno će se plasirati na EP, a ostale idu u dodatne kvalifikacije. Zasad je teško prognozirati tko će biti najbolji treći jer se u dva preostala kola još štošta može promijeniti, a i rezultati protiv šestoplasiranih momčadi se brišu. Također, pitanje je i što će biti s bodom koji je UEFA oduzela Hrvatskoj zbog poljudske svastike, tek treba vidjeti hoće li se on računati ili ne na ljestvici trećeplasiranih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je 18. listopada, a nađu li se Vatreni u njemu, sasvim će sigurno biti nositelji što bi im malo olakšalo posao. Primjerice, ne bi mogli izvući Nizozemce ako se oni uopće dokopaju dodatnih kvalifikacija budući da su u ovom trenutku gori i od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo