MLADI VATRENI NESLAVNO ISPALI S EUROPSKOG PRVENSTVA: / Francuzi minimalnom pobjedom izbacili Hrvatsku iz svih kombinacija

Image

Francuzi su se izvukli s penalom u 64. minuti. Pucao je Nikola Moro, a Upamecana je lopta pogodila u ruku, no nizozemski sudac Gozubuyuk nije ni razmišljao o konzultiranju VAR-a u toj situaciji

21.6.2019.
22:45
VOYO logo

2. kolo Eura za igrače do 21 godine, 21:00, Serravalle, San Marino

HRVATSKA - FRANCUSKA 0:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Posavec, Borevković, Uremović, Katić, Sosa, Vlašić, Šunjić, Moro, Jakoliš, Ivanušec, Murić

Francuska: Bernardoni, Dagba, Konate, Upamecano, Sarr, Ikone, Tousart, Reine-Adelaide, Thuram, Ntcham, Dembele

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna U21 reprezentacija ispala je s europskog prvenstva. Momčad Nenada Gračana nakon poraza od Rumunjske izgubila je i od Francuza 1:0 i tako izgubila svaku šansu za prolazak skupine. jedini pogodak postigao je Dembele u osmoj minuti susreta.

Lagani gol Dembelea

Nije prvo poluvrijeme bilo najsadržajnije svih vremena. od početka se vidjelo da Gračan želi oprezniju igru u obrani, što je rezultiralo manjkom angažmana u napadu. Kapetan Alen Halilović unatoč izostanku Josipa Brakala ostao je na klupi, a na krilima su zaigrali Ivanušec i Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
REAKCIJE NAKON JOŠ JEDNOG DEBAKLA U-21 HRVATSKE: /

Katić otkrio tajnu iz svlačionice koja nije upalila; jesmo li zbog ovog izgubili?

Image
REAKCIJE NAKON JOŠ JEDNOG DEBAKLA U-21 HRVATSKE: /

Katić otkrio tajnu iz svlačionice koja nije upalila; jesmo li zbog ovog izgubili?

Francuzi su od samog početka uzeli posjed lopte u svoje noge. Samo osam minuta im je trebalo da dođu do vodstva. Reine-Adelaide je ubacio s desne strane i pogodio Dembelea koji je prelagano došao do lopte između dvojice naših stopera te poslao loptu pored nemoćnog Posaveca.

Hrvatska je nakon gola morala početi igrati ozbiljnije prema naprijed, a jedina akcija koja je uspjela bila je kombinacija Vlašića i Jakoliša u 33. minuti. Vlašić je sjajnim driblingom osvojio velik prostor u sredini te gurnuo loptu u prostor Jakolišu koji s ruba kaznenog prostora šalje loptu pored vrata Bernardonia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane hrvatskoj obrani puno je problema stvarao Thuram čiji su prodori po lijevom krilu bili nerješiva zagonetka za Uremovića i Borevkovića, no Katić je bio dobar korektor u nekoliko navrata i spriječio Francuze da dođu do većeg vodstva.

Stativa Kulenovića

Drugo poluvrijeme obilježio je ulazak Josipa Brakala i Sandra Kulenovića. Iako je Brekalo trebao izostati u potpunosti s utakmice, ipak je mogao izdržati pola sata igre s Francuzima. Dvojac s klupe zaslužan je za najbolju akciju Hrvatske. brekalo je dubinskom loptom pronašao Kulenovića koji se othrvao i izborio Upamecanu i silovitim udarcem zatresao stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši reprezentativci trežili su penal u 64. minuti. Pucao je Nikola Moro, a Upamecana je lopta pogodila u ruku, no nizozemski sudac Gozubuyuk nije ni razmišljao o konzultiranju VAR-a u toj situaciji. Mario strahonja kasnije je pojasnio da je ruka išla dalje od lopte i da to nije situacija za kazneni udarac.

I tu su sve nade za Nenada Gračana i njegovu momčad. Francuska i Rumunjska igrat će u posljednjem kolu za prvo mjesto u skupini, dok će Hrvatska i Engleska igrati za prestiž. Ovim porazom izgubili smo šanse za ulazak u polufinale, a time i plasman na predstojeće Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je. Francuska je pobijedila 1:0 pogotkom Dembelea. Hrvatska više nema šanse za prolazak skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


89' Dembele je opet sam u sredini, ali centaršut Del Castilla nije uspio preusmjeriti u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


87' U igru ulazi Alen Halilović umjesto Ivanušeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


80' Hrvatska nema niti jedan udarac u okvir gola nakon 80 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


78' Ružan prekršaj Dagbe na Sosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


73' Posljednja izmjena kod Francuza. Ulazi Guendouzi, a izlazi Reine-Adelaide,

Tekst se nastavlja ispod oglasa


69' Brekalo je dao odličnu loptu za Kulenovića koji se othrvao Upamecanu i pucao silovito, no samo u stativu. Šteta, bila je ovo izvrsna prilika za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


67' U međuvremenu su iz igre kod Francuske izašli Ntcham i Thuram, a ušli Del Castillo i Aouar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


66' Nikola Vlašić pucao je s 20 metara, ali nije to bilo ni blizu opasno kako on može zaprijetiti. Lopta je otišla pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


64' Moro je dobio sjajnu povratnu loptu, pucao je s 15 metara, ali samo u blok. Konatea je lopta pogodila u ruku, ali ništa dosad nije suđeno.


61' Izbornik Gračan ipak uvodi u igru ozlijeđenog Brekala. Iz igre izlazi Murić.


56' U igru ulazi Kulenović, a izlazi Jakoliš.


54' Murić je pokušao pronaći Jakoliša prizemnom loptom u šesnaestercu, ali Barnardoni je bio prvi na toj lopti. Nije ovo bila loša akcija Hrvatske.


51' Murić se vratio u obranu i zaustavio prodor Thurama koji radi dar-mar po toj desnoj strani. Francuzi su izveli korner, ali suđen je prekršaj u napadu.


46' Krenulo je drugo poluvrijeme. nema izmjena u sastavima obje momčadi.


HT Gotovo je prvo poluvrijeme u San Marinu. Francuzi su bili bolji i zasluženo vode. jedini pogodak na utakmici zabio je Dembele u devetoj minuti.


40' Borna Sosa ukrao je jednu loptu, prodao tunel Tousartu, ali Dembele se vratio iz napada i uzeo mu loptu.


33' Prva prava akcija Hrvatske. Vlašić je sjajno povukao loptu, riješio se čuvara i gurnuo dubinsku loptu za Jakoliša koji puca, ali lopta prolazi tik uz vratnicu. Ovakvih akcija trebamo više u ovoj utakmici.


28' Prošao je Thuram u stilu Ivice Kostelića po lijevoj strani, ali Katić je opet na pravom mjestu da presječe tu loptu.


25' Hrvatska zasad kao da nema nikakvu ideju kako poraziti Francuze. Mladi Vatreni nisu stvorili niti jednu pravu priliku za pogodak.


21' Žuti karton za Jakoliša koji je preagresivno startao na Sarra blizu francuskog kaznenog prostora.


19' Slobodan udarac za Francusku na jako dobroj poziciji s nekih 25 metara. Srećom po nas, otišlo je to preko živog zida.


12' Prijete i dalje Francuzi. Ntcham je izvrtio našu obranu i dobro pucao, ali Posavec je skinuo taj udarac.


8'Francuska vodi 1:0. Dembele je zabio glavom nakon centaršuta s desne strane. Skočio je između svojice naših stopera i lagano poentirao pored nemoćnog Posavca.


6' Ikone je sjajnim driblingom prošao po desnoj strani, no Katić ga je zaustavio prije nego se dočepao kaznenog prostora.


4' Očekivano Francuzi na početku u takmice dominiraju posjedom lopte.


1' Počela je utakmica. Sretno, Varetni!


20:55 Rumunji su pobijedili s četiri pogotka i Engleze i zasjeli na prvo mjesto u skupini. Više pročitajte .


20:30 Utakmica s Rumunjskom bila je debakl za Hrvatsku, a ozlijedila su se i dvojica vrlo važnih igrača - Josip Brekalo i Filip Benković. Više o tome pročitajte .


20:20 Mlade Vatrene čeka vrlo važna utakmica. Kakva su očekivanja uoči utakmice pročitajte .


Nakon utakmice protiv Ruminjske koju bi naši mladi reprezentativci vrlo rado što prije zaboravili, u drugom kolu Europskog prvenstva čeka ih moćna Francuska. Nenadu Gračanu i njegovoj momčadi trebat će čudo ako misle proći grupu jer Francuzi izgledaju stvarno kao najjača momčad na turniru.

Koliko god to po rezultatu izgledalo tijesno, Francuzi su se u prvoj utakmici poigrali s Englezima. Gordi Albion ostao je s igračem manje u prvom poluvremenu, poveli su, a Francuzi su promašili dva penala, a na kraju opet pobijedili.

Skupa momčad mladih Tricolora

Francuska reprezentacija napucana je talentiranim igračima koji već sad igraju u vrhunskim europskim klubovima i na radaru su onih još većih. Ako samo bacimo oko na Transfermarkt, francuska reprezentacija vrijedi ukupno 368 milijuna eura, dok hrvatska vrijedi 78 milijuna.

Naš je najvrijedniji igrač Nikola Vlašić koji je prodan za 15 miijuna eura u CSKA, no transfermarkt ga cijeni na 20 milijuna eura. Josip Brekalo vrijedi 10 milijuna, a Filip Benković 11 milijuna.

Francuzi, naravno, imaju više struko vrijednije pojedince. Zvijezda Lyona Houssem Aouar vrijedi 45 milijuna eura, jednako kao i 20-godišnji stoper Leipziga Ibrahima Konate. Dakle, njih dvojica vrijede više od cijele naše reprezentacije i još vasm ostane dovoljno novca za kupnju jednog Benkovića.

Hrvatska, s druge strane u svojoj prvoj utakmici izgubila je od Rumunjske 4:1 u utakmici u kojoj su se pokazale sve slabosti Gračanove momčadi. obrana je izgledala katastrofalno. Ofsajd-zamsku nismo mogli postaviti ni pod razno, dok je u napadu nedostajalo kreativnosti i timske igre. Slamku spasa tražit ćemo protiv Francuza, a igra nam samo pobjeda. razvoj događaja moći ćete pratiti na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo