MALO JE NEZDOGDNO / Kako će nakon ovakvih izjava u Real Madrid? Haaland i njegov otac otkrili zašto su odabrali City i usput su uvrijedili Modrića i ekipu

Image
Foto: YouTube

Otac Haaland otkrio je kako im je City dugo vremena bio na prvom mjestu, ali je pritom indirektno uvrijedio i Real Madrid

30.9.2022.
9:23
YouTube
VOYO logo

Vjerojatno najznačajniji transfer ovoga ljeta bio je onaj Erlinga Haalanda iz Dortmunda u Manchester City. Norvežanin je za 60 milijuna eura i veoma unosan ugovor prešao u redove nebeskoplavih iz Manchestera, a njegov je otac Alf-Inge Haaland u dokumentarcu o svom sinu otkrio detalje tog transfera.

Haalandi su mogli birati gdje će Erling nastaviti karijeru. U Dortmundu je zabio 86 golova i upisao je 23 asistencije u 89 nastupa i nema tog elitnog kluba u Europi koji ga nije htio dovesti. Međutim, odlučili su se za City i to još proljetos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac Haaland otkrio je kako im je City dugo vremena bio na prvom mjestu, ali je pritom indirektno uvrijedio i Real Madrid, klub koji je pokazao golem interes da ga dovede i još im je danas velika želja. Alf-Inge tvrdi da im je Real bio tek treći izbor.

"Imamo popis favorita i na njemu je na prvom mjestu Manchester City kao najbolji klub za Erlinga. Bayern je na drugom mjestu, a broj tri je Real Madrid. Četvrto mjesto drži PSG. U drugom ešalonu slijede Liverpool i Chelsea. Na kraju je tu i Barcelona", govori tako Alf-Inge Haaland u dokumentarnom filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Neće biti još dugo u Engleskoj?

Erling je zatim pojasnio zašto baš City, i ne nije riječ o reputaciji kluba niti faktu da je njegov otac tamo igrao. "Nikada nisam odabrao klub zbog trenera, ali u ovom slučaju velika prednost Cityja bila je što ga vodi Pep Guardiola, najbolji trener na svijetu... To je najbolji sportski projekt na svijetu i onaj u kojem ću ja biti najbolji", priča Haaland.

Otkrio je i kako su ga igrači Cityja nagovarali da dođe tamo nakon utakmice s BVB-om u Ligi prvaka 2021. godine. "Mislim da mi je poslije tog meča prišlo njih 15 i reklo da im se moram pridružiti. Sjećam se da su mi to govorili Stones, Ruben Dias, Gundogan, Foden, De Bruyne", otkrio je Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haaland je priznao i kako mu je novac bitan u životu, ali da mu isto tako nije glavna motivacija. Njegov otac je još govorio i o mogućim planovima za budućnost, a izgleda da se Haaland neće dugo zadržati u Engleskoj.

"Mislim da se Erling želi iskušati u svim najjačim ligama. To bi mogao napraviti tako da u svakoj od njih ostane tri, maksimalno četiri godine. Recimo, bio je dvije i pol godine u Njemačkoj. Sada nek odradi toliko u Engleskoj, pa onda još u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj", ispričao je Alf-Inge Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo