SLATKE BRIGE NA POLJUDU / Kako će Dambrauskas složiti Hajduk s Kalinićem: Ispada li iz prve hrvatski dragulj ili Livaja mijenja poziciju?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk je ove zime doveo nekoliko sjajnih pojačanja, a ono posljednje potpuno je raspametilo navijače Bijelih

8.2.2022.
16:47
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je ostvario fantastičan transfer i u nastavak sezone kreću s velikim imenom u napadu - Nikolom Kalinićem.

I napokon na Poljudu imaju slatke brige, tko će započeti u prvoj, koga će odmarati…Valdas Dambrauskas gotovo na svakoj poziciji ima po nekoliko sjajnih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRI I POL GODINE JE ŠUTIO O TOME /

Kalinića na presici pitali žali li zbog onoga što se dogodilo na SP-u u Rusiji

Image
TRI I POL GODINE JE ŠUTIO O TOME /

Kalinića na presici pitali žali li zbog onoga što se dogodilo na SP-u u Rusiji

U posljednje vrijeme Hajduk je najčešće kretao s trojicom u obrani, a dolaskom Kalinića to bi se moglo promijeniti.

Dvije su opcije

Dambrauskas bi lako mogao rotirati dvije prve postave u različitim formacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nastavi s trojicom u sredini, obrana bi ostala ne promijenjena: Katić - Elez - Ferro, baš kao i na posljednjem susretu protiv Gorice. Dva vezna igrača u sredini bili bi Fossati i Grgić, dok bi na bokovima bili Melnjak lijevo i Lovrencsics desno. Ispred njih bio bi Krovinović na napadačkom veznom, dok bi dvojac u vrhu napada bio Livaja - Kalinić.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najveći problem za Hajduk kada bi igrali u ovoj formaciji je neigranje Stipe Biuka. Biuk je jedan od najtalentiranijih naših nogometaša kojeg treba razvijati za budućnost hrvatskog nogometa, ali i zbog - zarade. Nije tajna da je Biuk jedan od najtraženijih hajdukovaca, a na njemu bi na ljeto mogli zaraditi dobru svotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više napadačke slobode i Livaja u drugačijoj ulozi

Žele li ipak i dalje gurati Biuka u prvu momčad, Dambrauskas se može odlučiti za formaciju 4-2-3-1, u kojoj bi Livaja igrao u malo drugačijoj ulozi te bi ostao bez jednog od sjajnih stopera.

Formacija s četvoricom u obrani sigurno je ofenzivnija i pruža više rješenja u napadu, a ona bi izgledala ovako: Na vratima je nedodirljivi Kalinić, u obrani mogu igrati Lovrencsics, Katić, Ferro ili Elez i lijevo Melnjak. Ispred njih ponovno bi se našli Fossati i Grgić, dok bi na krilima ordinirali Livaja i Biuk. Krovinović bi igrao na poziciji napadačkog veznog, dok bi najistureniji bio Nikola Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja bi se tako našao u nešto drugačijoj ulozi, ali dolaskom Kalinića od njega se više ne očekuje da je najbolji strijelac Hajduka. Na njemu je da svojim driblinzima, proigravanjima, naravno i udarcima otvori prostor za Kalinića.

Za koju god opciju se Dambrauskas odluči, ne može pogriješiti. Iako je klubu u interesu da Biuk igra više, zbog rezultata bi se trener Bijelih mogao odlučiti za prvu opciju. Ipak, za očekivati je da će svoju priliku dobivati i Biuk, samo pitanju u kojoj ulozi ako će Hajduk igrati s trojicom u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, Dambrauskas ima slatke brige uoči nastavka sezone u kojem žele ponovno zavladati HNL-om.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo