BORBA POČINJE / Dinamo u novom atomskom tandemu, Hajduk s udarnom iglom kojom će loviti naslov: Sprema se nešto posebno

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ante Čačić i Valdas Dambrauskas poslat će jedan na drugog zanimljive igrače u subotu u Superkupu, prvoj utakmici nove sezone. Plavi i Bijeli imaju adute s kojima će u nadolazećoj HNL sezoni napadati prvo mjesto

6.7.2022.
19:40
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama i Hajduka u subotu će 9. srpnja na Maksimiru odmjeriti snage u utakmici Superkupa, te tako borbom za trofej otvoriti novu sezonu.

Image
ANKETA NET.HR-A /

Hoće li Josip Drmić zabiti više golova od Marka Livaje u narednoj sezoni? Novi ubojiti dinamovac je rekao kako mu je to posao

Image
ANKETA NET.HR-A /

Hoće li Josip Drmić zabiti više golova od Marka Livaje u narednoj sezoni? Novi ubojiti dinamovac je rekao kako mu je to posao

Oba kluba završavaju svoje ljetne pripreme nakon povratka iz Slovenije i Austrije te u prvom ovosezonskom derbiju na obje strane možemo očekivati nova imena. Dinamo se pojačao i izgleda baš moćno i jako, Hajduk se nije toliko pojačao, ali opet izgleda konkurentski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Boško Šutalo neće igrati, Josip je za sad out za prvih 11

Nekako su pripreme svojevrsno ogledalo kako bi prva momčad trebala izgledati u Superkupu. Sportske novosti javljaju kako u prvih 11 protiv Hajduka u Superkupu neće zaigrati nova bombastična stoperska kombinacija JBŠ (Josip i Boško Šutalo).

Pitanje jest hoće li uopće i jedan od prezimenjaka zaigrati protiv Majstora s mora. Za Boška znamo da neće, imao je operaciju trbušnog zida, on uopće neće igrati u srpnju, vjerojatno će preskočiti i dio kolovoza. No, sad i Josip ima malih problema s koljenom. Prema tome, Ante Čačić sučelit će Hajduku 4-2-3-1 sustav igre u ovom mogućem sastavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav Plavih

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Bočkaj - Mišić, Ademi - Ivanušec, Ljubičić, Oršić - Petković.

Petković je trenutno u blagoj prednosti pred jakim napadačkim pojačanjem Josipom Drmićem. Na pripremama je bio sjajan, podsjetio je Petković sve na one prijašnje svoje igre kojima je zaradio i nacionalni dres i ozbiljnu ulogu kod Zlatka Dalića, te nagovijestio da bi opet mogao biti jedan od glavnih aduta Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će i Drmić i Petković u jednom trenutku zajedno biti na travnjaku. Baš nas zanima kako će izgledati taj novi, snažni, atomski napad Plavih...

Image
Foto: Pixell
Image
Foto: Pixell

Valdas Dambrauskas

Što se tiče Hajduka, utakmica s belgijskim Gentom za Bijele je bila označena kao generalka pred start sezone i Hajduk je tamo istrčao s postavom koju je Dambrauskas zamislio kao udarnu, u onih njemu često prakticiranih asimetričnih 4-4-2 s Livajom i Kalinićem kao udarnim iglama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav Bijelih

Na golu Lovre Kalinić, u obrani zdesna na lijevo Dino Mikanović, ovoljetno pojačanje Toni BorevkovićJosip Elez i Dario Melnjak, u sredini terena Filip KrovinovićMarco Fossati i Lukas Grgić te Emir Sahiti kao nekakvo lutajuće krilo. U napadu, jasno, Marko Livaja i Nikola Kalinić.

Stipe Biuk je u Bad Waltersdorfu ostavio jako dobar dojam, te bi se i on mogao tijekom susreta pojaviti na terenu, a tko zna, možda i zaigrati čak od prve minute. Stefan Simić također bi mogao započeti umjesto pridošlice u momčad Borevkovića, ali za pretpostaviti da će Valdas Dambrauskas priliku dati Borevkoviću. Da, ima Hajduk itekako jake adute. Borba počinje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo