Kakva utakmica! Penal, dva crvena kartona i Benko - veliki tragičar

U posljednjoj utakmici 22. kola hrvatske lige Zadar je iznenadio Rijeku na svojim stanovima i slavio sa 1:0.

16.2.2014.
19:24
VOYO logo

Iako je Rijeka imala sve na pladnju, hrabri Zadrani slavili su iako su susret završili s dva igrača manje.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu. Moises je u 6. minuti iz izgledne situacije tukao preko gola, a veliku je priliku u 20. minuti propustio Benko, točnije sjajno je obranio vratar Matković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena još je jednom u prilici bio Benko, priliku je imao i Kramarić, no Zadrani su se ipak uspjeli obraniti. U drugom dijelu nastavila se dominacija Riječana, ali su Zadrani u 65. minuti dočekali svoju priliku. Weizer se sjurio u kazneni prostor gostiju, Marić ga ruši, a sudac svira jedanaesterac kojeg u vodstvo domaćina pretvara Hrgović.

U 70. minuti Zadar ostaje s igračem manje, Con je zbog grubog prekršaja na Benku zaradio crveni karton. Samo 13 minuta poslije Rijeka je imala sve. Hrgović je skrivio jedanaesterac i zaradio drugi žuti karton. Zadar je ostao s dva igrača manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benko je uzeo loptu, namjestio se na udarac, ali je maestralno obranio Matković. Rijeka je do kraja napravila opsadu na zadarski gol, ali do pogotka nije došla. Dečki s Kantride su na ovaj način zaostali za Hajdukom i Dinamom, koji su u petak, odnosno subotu, došli do novih pobjeda.

Osijek je u prvoj nedjeljnoj utakmici 22. kola domaćeg prvenstva u Gradskom vrtu svladao Slaven Belupo s 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli preko Cesarca u 17. minuti da bi Slaven deset minuta kasnije izjednačio autogolom Bralića. Vodstvo Osijeku vratio je Dugandžić dvije minuta kasnije, a pobjedu potvrdili Šorša u 75. i Baršić u 90. minuti susreta.

Osijek je trenutno pretposljednja momčad lige s 15 bodova, dok je Slaven Belupo za poziciju bolji s 18 osvojenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo