KAD SE VRAĆAJU SPORTSKA NATJECANJA U HRVATSKOJ I KAKO ĆE ONA IZGLEDATI? / Dva su moguća scenarija za HNL

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sljedećeg tjedna svi registrirani sportaši dobivaju dozvolu za treniranje, a dosad je to bilo dopušteno samo sportašima 1. i 2. kategorije

5.5.2020.
20:38
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Kad će se u Hrvatskoj nastaviti sportska natjecanja? Pitanje je to koje muči sve obožavatelje sportova čije sezone još uvijek nisu otkazane. Jedno od ključnih natjecanja je Hrvatska nogometna liga, a u javnosti se ovih dana "žongliralo" raznim datumima.

Jedan od njih je 30. svibnja koji nije tako daleko, a nešto se više zna nakon sastanka Državnog ureda za šport s epidemiolozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Družak, državni tajnik središnjeg državnog ureda za šport progovorio je za RTL kakvi su planovi za nastavak natjecanja.

"Vrte se negdje oko tih datuma, ali molim Vas nemojte. Dakle, još jedanput, mi ne donosimo odluku, odluku donosi Nacionalni stožer civilne zaštite, a vrte se negdje datumi od kraja svibnja pa do polovice lipnja. Ali i to tek nakon donesene odluke epidemioloških službi, ako bude kretanje epidemiološke situacije u pozitivi. Razgovarali smo i u kontaktu smo s HNS-om, čuli smo se i danas prije ovog sastanka i sada, evo maloprije smo razgovarali. Dakle, i oni čekaju tu odluku", rekao je Družak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRHUNSKI POSAO HAJDUKA USRED KORONAKRIZE: /

Zaradili milijun kuna na otpisanom igraču

Image
VRHUNSKI POSAO HAJDUKA USRED KORONAKRIZE: /

Zaradili milijun kuna na otpisanom igraču

Skupi testovi

Nagađa se da bi HNL mogao početi tek 5. lipnja, no prije toga trebale bi se odigrati utakmice polufinala Hrvatskog kupa. Također, ne zna se hoće li se svi igrači morati testirati na koronavirus prije nego što krene natjecanje. Savez bi to, naime, koštalo 200 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razgovarali o tome tko će preuzeti to na sebe, ali ja sam onako skoro pa siguran da to neće pasti na leđa klubova već da će to ili nogometni savez ili će se naći neki drugi način i model da se tim klubovima pomogne. Jer mislim da neće to moći nogometni klubovi u ovoj situaciji kojoj jesu, o bi bio za njih još jedan dodatan teret koji bi ih opteretio u poslovanju", zaključio je Družak.

Sljedećeg tjedna svi registrirani sportaši dobivaju dozvolu za treniranje, a dosad je to bilo dopušteno samo sportašima 1. i 2. kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo