KAD MOURINHO NASTUPA: / Ovo su najbolje izjave 'Posebnog' u 2015.

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Jose Mourinho nesumnjivo jest vrhunski taktičar i izvanredan trener.

30.12.2015.
14:31
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Ipak, postoji još jedan razlog koji kontroverznog Portugalca čini jednako zanimljivim i nekim jednako odbojnim – njegova prgava narav. Iz nje su proizašle i ove izjave koje neki smatraju njegovim najboljima u godini na izmaku.

1. Sukob s klupskom liječnicom

“Nogomet morate razumijeti neovisno o tome jeste li klupski oružar, liječnik ili tajnica koja sjedi na klupi. Kada utrčavate na travnjak da biste pomogli igraču morate biti sigurni da je on stvarno ozlijeđen. Moje medicinsko osoblje je naivno i ostavilo me s osmoricom u igri u trenutku kontranapada.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrekao je ovo Mourinho nakon utakmice i izazvao zgražanje javnim kritiziranjem Eve Carneiro, članice liječničke službe kluba koja je na travnjak utrčala na sugestiju glavnog suca utakmice da bi pomogla ozlijeđenom Edenu Hazardu. Dogodilo se to tijekom ogleda prvog kola engleskog prvenstva u kojem je aktualni prvak igrao ‘tek’ 2-2 protiv Swansea na Stamford Bridgeu, a nakon čega su mnogi prozvali Mourinha ustvrdivši da mu je rezultat momčadi ispred zdravlja igrača koji ju čine.

2. Najbolji za posao

“Ne osjećam pritisak iako su rezultati najgori u mojoj karijeri. Ne odgovaraju našoj kvaliteti i statusu, no nosimo se s njima. Ja sam prvak, igrači su prvaci, pravi sam čovjek za ovaj posao i smatram da ne postoji osoba koja ga može doći i obaviti ga bolje no što ja to mogu napraviti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bivši Chelseajev menadžer izjavio nakon 1:3 poraza kod Evertona, trećeg nakon pet odigranih kola.

3. Užitak u spuštanju Chelseaja

“Kada smo na vrhu, prilično je velik užitak spustiti nas. Shvaćam to. Sada kada smo dolje, mislim da je vrijeme za iskrenost, pa treba reći da se suci boje donijeti odluke u našu korist. Ne bojim se kazne Saveza, ako me žele kazniti neka to učine. Ionako kažnjavaju samo mene. Ali želim ponoviti jer to zaslužuju moji igrači i Chelseajevi navijači. I ja sam jedan od njih. I zato želim ponovno reći da se suci boje svirati odluke u našu korist .”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Mourinho je na ovaj način prokomentirao poraz 1:3 u utakmici protiv Southamptona s početka listopada. Kažnjen je novčano u iznosu od 50.000 funti i jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi ponovi li ispad.

4. Elektronička naprava

“Kazna od 50.000 funti je sramotna, a mogućnost dobivanja zabrane dolaska na stadion zaprepašćujuća. Sretan sam što mi nije stavljena elektronička naprava.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Mourinhov komentar na kaznu.

5. Sucu nije birao riječi

“Wenger je bio u pravu kad je govorio o tebi. Jeb… si slab.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava koja je Mourinha poslala na tribine u 1:2 porazu protiv West Hama bila je upućena glavnom sucu utakmice Jonu Mossu.

6. ‘Nemam što za reći’

“Nemam što za reći. Nemam što za reći. Nemam što za reći. Nemam što za reći. Jako mi je žao. Nemam što za reći.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar na novi ligaški poraz, ovaj puta 1:3 protiv Liverpoola nakon uvodnog vodstva na utakmici.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo