BIT ĆE KAZNI / HNS-ov šef za sigurnost: 'To je nešto što nam se ponavlja, a događa se i na utakmicama reprezentacije'

Image
Foto: Pixsell

Na utakmici je bilo 17.700 gledatelja, od čega 2.500 gostujućih, a HNS-ov voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević istaknuo je kako je utakmica iz sigurnosnog aspekta prošla i više nego zadovoljavajuće

16.7.2023.
9:06
Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Dinama osvajači su hrvatskog Superkupa za 2023. godinu, aktualni prvak na maksimirskom stadionu je s 1-0 (0-0) svladao Hajduk, aktualnog pobjednika Kupa.

Image
'HERE WE GO' /

Livaković protiv Hajduka odigrao posljednju utakmicu: Poznato koliko će Dinamo zaraditi na njemu

Image
'HERE WE GO' /

Livaković protiv Hajduka odigrao posljednju utakmicu: Poznato koliko će Dinamo zaraditi na njemu

Utakmica je odlučena u 52. minuti kada je postignut jedini pogodak. Bruno Petković je asistirao, a Martin Baturina lijepo pogodio suparničku mrežu. Dinamo je time obranio naslov pobjednika Superkupa, prošle sezone također je pobijedio Hajduk u Zagrebu nakon jedanaesteraca. Osvojio je Dinamo ukupno osmi trofej u ovom natjecanju, dok je Hajduk ostao na pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici je bilo 17.700 gledatelja, od čega 2.500 gostujućih, a HNS-ov voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević istaknuo je kako je utakmica iz sigurnosnog aspekta prošla i više nego zadovoljavajuće.

"Gostujući navijači su cijelo popodne pristizali iz pravca Dalmacije, svjesni ste i sami da je danas udarni vikend s obzirom na sezonu i na intenzitet prometa ali zbog nove regulacije i novog načina preprate gostujućih navijača do stadiona nisu zabilježene veće gužve na Lučkom, zbog tog razloga, više je zbog cestarina i sustava naplate. To je prošlo sve u redu, svi su na vrijeme došli u krug stadiona, kako gostujući tako i domaći navijači", kazao je Jurjević za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako nakon utakmice nije bilo incidenata za izdvojiti.

"MUP je komunicirao da je bilo nešto privedenih gledatelja ili navijača i s jedne i s druge strane, ali to je možemo reći standardna priča i ne radi se o nekakvoj velikoj brojci, uglavnom to bude ili pretjerana konzumacija alkohola ili neko ne dozvoljeno sredstvo, ali ništa što bi mogli izdvojiti kao poseban sigurnosni problem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sama utakmica nije prošla bez neprimjerenog skandiranja.

"Neprimjerenog skandiranja je bilo i s jedne i s druge strane, to će ići posebno izvješće i to će biti sankcionirano novčanom ili nekom drugom kaznom koju odredi disciplinski sudac. To je nešto što nam se ponavlja već godinama iz sezone u sezonu iz utakmice u utakmicu. To se događa i na utakmicama reprezentacije, nažalost i morat ćemo i kao Savez i kao društvo u cjelini raditi na suzbijanju takvih ponašanja", zaključuje Jurjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo