Jurčić izvalio biser: 'Nama cijela momčad zabija!'

'Naravno da bih volio da netko od napadača uđe u pravu golgetersku formu, no nama cijela momčad zabija', izjavio je strateg Dinama Kruno Jurčić uoči dolaska Ajaxa na Maksimir.

17.10.2011.
15:54
VOYO logo

Dan uoči utkmice 3. kola Lige prvaka između Dinama i Ajaxa na Maksimiru, trener ModrihKruno Jurčić održao je konferenciju za novinare, u društvu 'Dinamovog reprezentativca' – Sammira. Unatoč porazu u Zadru od 2:1, Jurčić je hrabar, najavljuje juriš na pobjedu.

"Očekivanja su velika. U našim kalkulacijama uoči početka skupine zamislili smo uzeti koji bod, a Ajax je protivnik protiv kojega imamo pravo tražiti bodove. Spremni smo, želimo fajtersku utakmicu i ako u tome uspijemo - napravili smo veliki korak prema konačnom cilju, a to je pobjeda", izjavio je Jurčić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušat ćemo 'raskopati' igru Ajaxa i nametnuti svoj stil i elemente gdje mi mislimo da smo jači, što svakako uključuje element agresivnosti. Igramo doma i moramo se tako i postaviti."

I Dinamo i Ajax imaju problema s playmakerima. Milan Badelj i Mateo Kovačić imaju problema s ozljedama, ali bi trebali nastupiti u utorak, dok kod gostiju sigurno neće biti Islanđanina Kolbeinna Sigthorssona:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On im je jako bitan igrač u razvijanju igre i trener De Boer već nekoliko utakmica traži rješenje za njegov izostanak. Osobno mislim da će u Zagrebu, kao i u posljednjoj utakmici, igrati veznjak De Jong. Boerrigter je jako zanimljiv igrač, Sulejmani je opasan, a vezni igrači De Jong i Eriksen stalno sudjeluju u završnici. Općenito igraju takav nogomet gdje puno igrača ide u završnicu i pridodaje se napadu."

Jurčić je dao i zanimljivu primjedbu o bolnoj točki Dinamove igre – napadačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bih volio da netko od napadača uđe u pravu golgetersku formu, no nama cijela momčad zabija. Naši napadači odrađuju veliki dio posla u obrani i trkačke dionice, ali dakako da bi bilo odlično kada bismo imali igrača koji će realizirati priliku jer na ovom nivou igre nema se puno prilika", zaključio je strateg Dinama, dok je Sammir dodao:

"Svi igrači očekuju pobjedu. Mislim da možemo igrati s Ajaxom, Zadar je bio izoliran slučaj i očekujem da sutra budemo pravi. Nekoliko puta sam igrao protiv njih i dva puta smo ih dobili tamo. Vrijeme je za pobjedu u Zagrebu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je ocjena bivšeg vratara Joeya Didulice, koji je trenutno u Zagrebu kao gost Ajaxa.

"Dinamo ima dobru šansu, Ajax definitivno nije u formi, u Zagreb sam došao kao njihov gost. Totalno nemaju igru. Ako izvuku bod u Maksimiru trebali bi biti zadovoljni", kaže Didulica, bivši rezervni vratar Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110170362006 arti-201110160204006 arti-201110141041006 arti-201110160254006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo